dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Indiase ambassadeur eert stichter Sikhisme met boek voor president Santokhi

lees ook ...

Overhandiging van geloofsbrieven: president Santokhi ontvang...

Acht niet-residerende ambassadeurs hebben hun geloofsbrieven overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi in het presidentieel paleis. Vertegenwoordigers uit Zimbabwe, Colombia, Zwitserland, Mal...

Op 3 januari 2024 heeft Ambassadeur Shankar Balachandran van India een belangrijk gebaar gemaakt door de biografie van Guru Nanak Dev Ji, de stichter van het Sikhisme, te overhandigen aan president Chandrikapersad Santokhi. Dit speciale boek, bedoeld voor staatshoofden en regeringsleiders, is uitgegeven door het ministerie van Minority Affairs van India en bevat een waardevol voorwoord van de Indiase premier, Narendra Modi.

De overhandiging vond plaats op het Kabinet van de President.
De biografie, uitgebracht ter gelegenheid van de 554e verjaardag van Guru Nanak Dev Ji, belicht zijn impact op de wereld en benadrukt de eenheid van God en de broederschap van de mens, zoals door de grondlegger van het sikhisme in de 15e eeuw gepredikt.

Ambassadeur Balachandran, die deze overhandiging heeft gedaan, deelde mee dat het boek persoonlijk was doorgestuurd door premier Modi. Hij benadrukte dat Guru Nanak’s jaardag elk jaar wordt gevierd in het Cultureel Centrum Mata Gauri in Suriname, waardoor het boek buitengewoon relevant is voor de lokale gemeenschap.

De ceremonie illustreert de culturele uitwisseling en waardering voor spiritueel erfgoed tussen India en Suriname, en onderstreept de blijvende invloed van Guru Nanak Dev Ji op de wereldwijde gemeenschap.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIndiase ambassadeur eert stichter Sikhisme met boek voor president Santokhi