Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Indiase ambassade doet schenking aan Bureau First Lady

Geplaatst

op

Donatie Bureau First Lady 768x517

De Indiase ambassadeur Mahender Singh Kanyal doneerde op vrijdag 9 oktober 2020 namens de in zijn land gevestigde organisatie Sewa International 4000 mondkapjes en een aantal t-shirts aan het Bureau van de First Lady. Dit in verband met de recente viering van de 151ste geboortedag van Mahatma Ghandi.

First lady Mellisa Santokhi-Seenacherry, nam de geste in ontvangst en zei dat alle hulp in de strijd tegen COVID-19 in welke vorm dan ook altijd welkom is. Zij mememoreerde dat ook in Suriname de 151ste geboortedag van Mohandas Karamchand Gandhi (Mahatma Gandhi) is herdacht op vrijdag 2 oktober op het Codjo, Mentor, Present-plein

Ambassadeur Singh Kanyal  gaf aan dat de Indiase ambassade in het verleden altijd een bijdrage heeft geleverd in de nobele werkzaamheden van het Bureau van de First Lady en haar bijdrage zal blijven leveren zolang zij daartoe in de gelegenheid is. De ambassadeur  merkte verder op dat de hele wereld te lijden heeft onder de COVID-pandemie en dat India daarop geen uitzondering vormt. Zijn land spant zich echter in om de internationale gemeenschap in deze moeilijke tijden te ondersteunen met medicamenten en beschermende uitrusting.

India heeft al aan ongeveer 150 landen hulp geboden. De donatie die vrijdag aan het Bureau van de First Lady werd gedaan, moet gezien worden als een vervolg van de continue ondersteuning aan de regering en het volk van Suriname. De geste is afkomstig van SEWA International met zijn hoofdvestiging in India, maar ook een kantoor in Atlanta. De organisatie is wereldwijd actief in 20 landen. Hiervan zitten 4 in de regio, waaronder Suriname.

De Indiase diplomaat betitelt de bilaterale relatie tussen Suriname en India als één van historische en culturele waarde en geeft het streven van India aan deze relatie te verbreden en te verdiepen alsook de bijdrage aan Suriname te vergroten. Zij streeft er ook naar het Bureau van de First Lady blijvend te ondersteunen. Ambassadeur Singh Kanyal denkt aan  programma’s en sociale activiteiten voor de gemeenschap, in het bijzonder om de ontwikkelingskansen voor de vrouw te vergroten.

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Roepia
dinsdag 13 oktober 2020 03:54

Weet niet wat voor hulp ze bieden, laten ze hun eigen volk hulp bieden, laten ze ophouden de donkere hindustanen te discrimineren, laten ze aanranders van vrouwen in dat land oppakken en berechten, maar nee een hindustaan rand zijn eigen vrouw aan ,ze komen klaar onder het genot van het smeken en huilen van hun vrouw.

Sapa
dinsdag 13 oktober 2020 07:44

India is arm. Kijk hoeveel mensen het land telt en armoede. Geen water of wc in vele wijken. Suriname is een paradijs vergeleken met India. Ons Suriname. Het beleid van Suriname is niet goed .daarom hebben Surinamers het moeilijk …

tata loso
dinsdag 13 oktober 2020 14:13

Is India niet het land dat honderden miljoenen van de eigen bevolking uitsluit ? Gaan ze ook in Suriname selectief hulp bieden?Advertentie

Suriname

STVS heeft vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting afgedragen

Geplaatst

op

Stvs

Dat er vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting aan de staat zijn afgedragen door de leiding van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) is geen blij nieuws voor het station, dat gisteren zijn 55-jarig bestaan herdacht. In zijn toespraak heeft directeur Raoul Abisoina onder andere gezegd, dat hij van de belastingen een brief hierover heeft ontvangen.

Deze kwestie is een van de aandachtspunten die Abisoina heeft vervat in een document dat is overhandigd aan president Chan Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.  De STVS-directeur heeft aan de regering een nieuw gebouw gevraagd. Deze belofte zou tien jaar terug zijn gedaan. Echter is daar niets van terechtgekomen. Vp Brunswijk gelooft erin dat het gebouw komt. Zowel de regeringsleider als vp Brunswijk waren vol lof over de staatszender. Het staatshoofd memoreerde de vele programma’s die vroeger werden vertoond.

De vicepresident kan zich nog herinneren dat hij bij de buren met veel moeite door de drukte van andere kinderen, een glimp kon krijgen van de STVS. De staatszender kan volgens president Santokhi grote hoogtes bereiken door mee te gaan met de digitale tijd, waaronder sociale media.

Hij voegde eraan toe dat de STVS ook een platform kan bieden voor artiesten, die momenteel worden getroffen door Covid-19. Frits Pengel, grondlegger van de STVS, tevens de eerste directeur, heeft samen met Glenn Truideman en Shirley Lackin een award ontvangen voor hun bijdrage.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Personeel Greenheart roept hulp vp in

Geplaatst

op

Vicepresident Ronnie Brunswijk

Het personeel van de multinational Greenheart heeft vandaag middels het indienen van een petitie hulp ingeroepen van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Een groep van 22 werknemers werd ontslagen in mei dit jaar, maar de rechter draaide dit terug. Het ontslag werd als onrechtmatig bestempeld.

De werkgever moest de arbeiders uitbetalen, maar daar is niets van terechtgekomen. Dit is zeer onbegrijpelijk voor vakbondsleider Ricardo Karwofodi. Aan de vp heeft C-47-voorzitter Robby Berenstein, gezegd dat het bedrijf alle wettelijke bepalingen aan hun laars lapt. Het kan volgens hem niet zo zijn, dat een multinational naar Suriname komt en de regels vertrapt.

Lloyd Read van de Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen Para en Wanica (Osip) komt vooral op voor het mensenrechtenaspect in deze kwestie. Het gaat voornamelijk om inheemse werknemers die op deze manier worden behandeld.

“Wanneer deze multinationals naar Suriname komen, bedelen zij voor een plek. Maar als ze er eenmaal zijn, vertrappen ze mensenrechten. Het is ons woongebied waarin zij opereren. Er worden buitenlanders in dienst genomen, terwijl de lokale gemeenschap geen plaats meer krijgt. En daarom worden de werknemers ondersteund,” zegt Read.

Bij de ontvangst van de petitie heeft vp Brunswijk benadrukt dat ieder rechterlijk vonnis gerespecteerd moet worden. Hij beloofde de werknemers en de vakbond dat hij zich zal buigen over dit vraagstuk. “Het kan niet zo zijn dat zoveel mensen brodeloos gemaakt worden. Wij zullen hier werk van maken en ervoor zorgen dat het vonnis wordt uitgevoerd.”

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen