woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

India’s bod om zetel in Veiligheidsraad wordt ondersteund door Suriname

lees ook ...

Een aantal van 1400 ambtenaren reageerden niet op stopzettin...

Stopzetting van het salaris van 1400 ambtenaren door het ministerie van Financiën en Planning heeft geen reactie gekregen. Zesduizend mensen kwamen hiervoor in aanmerking. Het loon van 1800 man, werd ...

Suriname ondersteunt India in zijn bod om een niet-permanente zetel in de VN-Veiligheidsraad. Deze belofte deed president Chandrikapersad Santokhi, woensdag, tijdens zijn toespraak bij de Global Investors Summit in Indore, Madhya Pradesh. Het Surinaamse staatshoofd noemt de G20 een wereldwijd platform om actuele problemen, die de groei van economieën belemmeren, op te lossen. India’s voorzitterschap van de G20 is een niet te verspillen kans, die ook de weg opent naar de wereldwijde financiële markt.

Santokhi voegde eraan toe dat de rol van India in de wereld steeds belangrijker en steeds meer erkend wordt. Hij is ervan overtuigd dat het Aziatische land en premier Narendra Modi als voorzitter van de G20 de wereld de weg zullen wijzen naar een rechtvaardiger en correcter internationaal systeem, zowel vanuit politiek als economisch perspectief.

Verwijzend naar de economische ontwikkelingen in India spreekt president Santokhi van een succesverhaal, dat meegenomen moet worden in de veelbelovende toekomst van duurzame ontwikkeling en groei. Hij merkt op dat er een model is afgeleverd dat gedurfd, innovatief en toekomstgericht is. Met het financiële, economische en vooral maatschappelijke fundament is de basis gelegd voor verbeterde en duurzame economische ontwikkeling. Volgens president Santokhi is duurzame ontwikkeling niet haalbaar zonder een solide partnerschap tussen de publieke en de private sector en zonder gerichte investeringen in de sociale en fysieke infrastructuur.

“Het verbaast me dan ook niet dat India voorzitter is van de G20, welke leiding het heeft overgenomen van een andere opkomende economie, Indonesië,” zei president Santokhi. Het staatshoofd vult daarbij aan dat het door India gekozen thema: “Eén wereld, één familie en één toekomst” ook genoeg zegt over de ontwikkelingsvisie van het land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIndia’s bod om zetel in Veiligheidsraad wordt ondersteund door Suriname