woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Indiaas bedrijf wil biomassafaciliteit in Suriname opzetten

lees ook ...

Stakeholders Bigi Pangebied bijgepraat over Mangrove project...

Een delegatie, bestaande uit vertegenwoordigers van de Anton de Kom Universiteit Suriname (AdeKUS) en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), heeft woensdag een bijeenkomst gehad met touroperato...

Industrial Boilers Limited, een Indiase onderneming, wil een faciliteit voor het verwerken tot biomassa in Suriname opzetten. Met de in India aanwezige delegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi zijn er vrijdag gesprekken gevoerd. Het bedrijf is niet onbekend met samenwerken met Suriname, omdat het al ervaring heeft met onder meer de NV Energiebedrijven Suriname (EBS).

De onderneming is gespecialiseerd in het omzetten van afval naar energie. De faciliteiten van Industrial Boilers zijn van internationale standaard en als zodanig goedgekeurd. Het bedrijf is onder meer actief in Bangladesh en Afrika, waar het vooral rijstkaf omzet in goedkope elektriciteit.

De onderneming maakt gebruik van de nieuwste technologie en loopt daarmee ook vooruit op de ontwikkelingen. Met de focus op kwaliteit worden er machines geproduceerd en geëxporteerd naar onder meer Polen, Saoedi-Arabië, Singapore, Indonesië en Vietnam.

Santokhi heeft de afgevaardigden van Industrial Boilers geïnformeerd over de financieel-economische situatie waarin Suriname verkeert; de onderhandelingen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) alsook de samenwerking met de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). Aangezien Industrial Boilers geen relatie heeft met de IDB kan de mogelijkheid bekeken worden dat er via de Indiase EXIM Bank financiering wordt gevonden voor investeren in Suriname.

Minister Albert Ramdin heeft de onderneming voorgesteld om mee te doen met aanbestedingen in Suriname. Hij bracht tijdens het onderhoud onder meer de vuilstortplaats Ornamibo ter sprake en Nickerie waar er rijst wordt geproduceerd en dus rijstkaf verwerkt kan worden. Verder zou volgens de bewindsman ook houtafval verwerkt kunnen worden tot duurzame energie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

11 REACTIES

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIndiaas bedrijf wil biomassafaciliteit in Suriname opzetten