Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

India verzorgt protocol cursus voor Surinamers

Geplaatst

op

Indiasu 112135426 Stock Photo Suriname Flag With India Flag

Surinaamse Protocol functionarissen zijn vanaf maandag 14 september voor de eerste keer in de gelegenheid gesteld om een online cursus op het gebied van Protocol te volgen. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van India  heeft op verzoek van Suriname en in nauwe samenwerking met de Ambassade van India in Suriname, deze training georganiseerd.

 

Protocol functionarissen zijn belangrijk bij de uitvoering van het buitenlands beleid met name bij het aangaan, onderhouden en versterken van vriendschappelijke en functionele relaties tussen verschillende landen. De Shushma Swaraj Institute for Foreign Service(SSIFS) van India biedt aan circa 180 landen wereldwijd trainingen aan. In 2018 werd er tussen Suriname en India een MOU ondertekend die de basis is voor de samenwerking tussen de Ministeries van Buitenlandse Zaken van Suriname en India. De online cursus valt direct onder de SSIFS .

 

Aan deze cursus doen achttien protocol functionarissen mee. Het zijn afgevaardigden van het Kabinet van de President,  van het kabinet van de Vice-President, van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en van De Nationale Assemblee. De online cursus wordt gegeven van 14 tot en met 25 september 2020 in het door Telesur ter beschikking gestelde Opleidingscentrum aan de Anton Dragtenweg en zal worden afgesloten met de uitreiking van een certificaat. –  culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Charlie
woensdag 16 september 2020 19:15

“In 2018 werd er tussen Suriname en India een MOU ondertekend die de basis is voor de samenwerking tussen de Ministeries van Buitenlandse Zaken van Suriname en India.” Kijk mensen in bv een situatie als deze komt een MOU ter sprake. Een MOU is een formele (in nette schrijftaal geschreven) variant van een afspraak waarbij bepaalde voornemens worden opgesomd, maar is niet juridisch afdwingbaar. Er zijn mensen die een MOU als een bindend contract aan de andere partij proberen op te dringen. Wat heel dubieus en misleidend is. Maar ja oplichters, leugenaars en schaamteloze dieven proberen hun potentiële slachtoffers met alle mogelijke middelen te… Lees verder »

Charlie
woensdag 16 september 2020 19:19

Waar ik naar toe wil met het bovenstaande? Naar de volgens Desiree Bouterse overeengekomen MOU die hij aan Santokhi zou hebben voorgelegd. En als dat echt zou zijn gebeurd, dan nog wordt een vrijblijvende freubel papiertje géén juridisch erkend document omdat een mislukkeling als Desiree Bouterse dat wenst. Al zijn tirades, loze bedreigingen en het ophitsen van burgers om tegen de huidige regering te demonstreren hebben Bouterse geen reet geholpen. De opgehitste burgers zijn eind vorig jaar en begin dit jaar in de maanden voor het voorspelde verlies van de ndp, door de ndp in dienst zijn genomen. Ze zijn… Lees verder »

Charlie
woensdag 16 september 2020 19:22

Wat een valse vuile spelletjes.
De huidige regering moet de onterechte salarisverhogingen die door het ndp geboefte voor hun vertrek zomaar uit de losse pols zijn toegekend, gewoon intrekken.
Het is duidelijk dat het door de ndp was gedaan om financiële chaos en onrust te veroorzaken in het land die ze opzettelijk eerst totaal hebben leeggeroofd.Advertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen