dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
0
(0)

India ondersteunde Suriname bij IMF board beslissing

lees ook ...

Prijzen babyvoeding verlaagd na controle

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie heeft controle werkzaamheden gedaan in de ressorten Pontbuiten en Hanna's Lus...

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning had op 20 april jongstleden een onderhoud met de Indiase minister van Financiën, mw. Nirmala Sitharaman waarbij ook de ontmoeting tussen de minister-president van India, Narendra Modi en de president van Suriname tijdens de klimaattop (COP 26) in Glasgow in 2021 werd aangehaald.

De voortzetting van de lange en goede samenwerking tussen beide landen op zowel economisch, sociaal en cultureel gebied was gewenst van beide kanten. Tijdens de recente pandemie heeft Suriname ook dankbaar gebruik gemaakt van de Covid-vaccins die door India werden geschonken via het Covax-programma.

Minister Sitharaman toonde zich verheugd dat het IMF-programma met Suriname is goedgekeurd. Ondanks het feit dat Suriname en India nog in onderhandeling zijn over de herschikking van de bilaterale schuld, heeft haar land Suriname in de IMF Board ondersteund. Er werd aangegeven dat Suriname ook ten behoeve van het IMF EFF programma, waar nodig, kan rekenen op technische assistentie van India.

Parallel aan het IMF-programma, is Suriname in onderhandeling met India in verband met de herstructurering van onze schuld. De minister van India wilde uit de eerste hand geïnformeerd worden over de status daarvan en het voorstel van Suriname. Ze zegde toe persoonlijk hierop toe te zullen zien dat zaken een vlot verloop hebben. Uiteraard wordt verwacht dat alle crediteuren op gelijke wijze behandeld worden binnen de parameters van het IMF-raamwerk.

De Indiase minister had alle begrip voor de grote bezorgdheid van minister Achaibersing over onvoorziene ontwikkelingen, waaronder de huidige oorlog op het volk van Suriname en enkele effecten van het IMF-EFF programma. Ze deelde met de Surinaamse delegatie dat India in de jaren 80 ook een IMF-programma heeft moeten uitvoeren en weet hoe moeilijk dat is. Ze benadrukte dat het inderdaad niet zo mag zijn dat bij de ontwikkeling van ons land, de bevolking eronder lijdt en dat er goede sociale opvang moet zijn voor de zwaksten in de Surinaamse samenleving.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIndia ondersteunde Suriname bij IMF board beslissing