maandag 26 februari 2024
29 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
0
(0)

India financiert vijf projecten in Suriname à 50.000 US Dollar

lees ook ...

EU’s SAMAP-project stimuleert landbouwontwikkeling in ...

Latoya Williams, vertegenwoordiger van de Europese Unie (EU), overhandigde onlangs een geavanceerde tractor met werktuigen aan de Coöperatieve Vereniging Saamaka Wosu U.A in het Boven-Surinamegebied v...

India gaat vijf gemeenschapsprojecten financieren in Suriname financieren.  Deze projecten maken deel uit van een negentien-tal projecten die voortvloeien uit het bezoek dat president Chandrikpersad Santokhi eerder dit jaar bracht aan India.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken en International Business en Internationale Samenwerking en de Indiase ambassadeur voor Suriname Shankar Balachandran hebben op 10 maart 2023 de bijbehorende overeenkomsten getekend.

Minister Ramdin gaf tijdens de ondertekening aan, dat Suriname ernaar uitkijkt om de volgende vijf projecten uit te voeren. Ten aanzien van deze projecten zegt hij, dat voor elk van de projecten, 50.000 USD beschikbaar gesteld is. Deze projecten hebben betrekking betreft het verbeteren van de onderzoeksfaciliteiten voor studenten en docenten op de Anton de Kom Universiteit.

Een ander project is ten behoeve van de afdeling Openbaar Groen en Afvalverwerking van het Ministerie van Openbare Werken, waaronder de rehabilitatie van de Roblesplein in Nickerie. Ook op het Natuur Technisch Instituut zal een project uitgevoerd worden. Dat project beoogt het verbeteren van de ICT-faciliteiten om zodoende de vaardigheden van studenten te ontwikkelen.

Op het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Sport zal een project voor de promotie van een gezonde levensstijl worden uitgevoerd. Verder zal door het ministerie van Openbare werken ter verbetering van de veiligheid van voetgangers een project worden uitgevoerd. Het gaat hierbij om het aanleggen van voetgangersoversteek plaatsen, nabij scholen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIndia financiert vijf projecten in Suriname à 50.000 US Dollar