zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
7.3 C
Amsterdam
0
(0)

Incorporatie normen en waarden in het onderwijs

lees ook ...

FIU en KPS bundelen krachten tegen witwassen en georganiseer...

Op vrijdag 19 april 2024 werd een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend tussen de Financial Intelligence Unit (FIU) en het Korps Politie Suriname (KPS). Dit MoU is gericht op het uitwisselen v...

Basic Life Skills, normen en basisvaardigheden zullen worden ingecorporeerd bij de vernieuwing van het curriculum van het Surinaams onderwijs. De stichting Wi Tru Sranan wil hieraan graag een bijdrage leveren. Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) ontving het stichtingsbestuur op maandag 21 maart 2022 voor overleg hierover.

De bewindsvrouw is ingenomen met de acties vanuit de samenleving om te helpen bij de uitvoering van beleid. De insteken vanuit de verschillende ministeries voor eigen initiatieven blijken dus vruchtbaar. De samenwerking met de stichting is naar zeggen van de minister op haar plaats bij de vernieuwing van het onderwijs, met name de aanpassing en het herschrijven van het curriculum.

Minister Levens gaf aan dat zij geen vakken erbij wil :”Ik wil niet dat er vakken erbij komen, anders zitten de leerlingen straks opgezadeld met 25 vakken. Deze onderwerpen moeten verwerkt worden binnen de bestaande vakken,”. De Normen en waarden moeten naar zeggen van minister Levens vooral in de leerstof van het secundair onderwijs geplaatst worden. Binnen drie jaar wordt het curriculum van deze scholen herschreven. De bijdrage van de stichting hieraan zal dan welkom zijn.

Voorzitter Dirk Currie zegt uit te kijken naar de samenwerking met het minOWC. Hij hoopt naast de bijdrage aan het nieuwe curriculum een ‘Train-de-trainers’ programma te kunnen uitvoeren met leerkrachten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIncorporatie normen en waarden in het onderwijs