zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
5
(2)

Inclusief iedereen; ook beperkten om arbeidsmarkt te voorzien

lees ook ...

Ministerie van Onderwijs lanceert projecten om leerachtersta...

Het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft twee nieuwe innovatieve projecten gelanceerd om leerachterstanden onder leerlingen in het basisonderwijs aan te pakken. Deze projecten...

Vanessa Limon van B-more Consultancy nam het initiatief een ontbijt dialoog te organiseren in hotel Mariott over inclusiviteit. Inclusief op de arbeidsmarkt zijn betekent iedereen heeft recht op werk, met name zij die een vak beheersen. Uitgenodigd waren alle betrokkenen zoals u van links naar rechts op de foto hierboven ziet discussie leider Roy Young A Fat, de inleiders Merlien Nelson, regionaal Arbeids-inspecteur, Ginti Mangroe vertegenwoordiger Ministerie van Arbeid, Vanessa Limon van B- more Consultancy, Aniel Koendjbihari van Stichting Wan Okasi- een kans-van mensen met een beperking, Ayanna Stjeward van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA), Claudette Etnel van Vakcentrale C47, dr. Carla Bakboord voorzitter Womens Rights Centre en voorzitter Roy Budjhawan van de Nederlandse Incusiviteits Monitor. Niet op de foto zijn inleiders Steven Mac Andrew van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven(VSB)en Patricia Etnel, assembleelid.

Ministerie van Arbeid
Het ministerie van Arbeid werd vertegenwoordigd door drs Ginti Mangroe. Zij gaf aan dat er een ontwikkeling plaats vindt waarbij verschillende groepen in de samenleving hun plek opeisen op de arbeidsmarkt. Het is begonnen bij vrouwen, vervolgens kreeg je mensen met een beperking en nu hebben wij voornamelijk de LBGTQ community die hun plek opeisen op de arbeidsmarkt. Ook jongeren eisen hun plek op de arbeidsmarkt, de helft van de bevolking bestaat uit jongeren tussen nul en dertig jaar. Dat is een niet verwaarlozen groep.

Taak Arbeid ministerie

Het Ministerie van Arbeid heeft in 2017 eraan gewerkt dat de twee gelijkheidsverdragen van de I.L.O gereed gemaakt zijn. Daaruit is voortgevloeid dat in 2019 de wetten op de agenda over gelijke behandeling op de arbeidsmarkt zijn geplaatst bij DNA. Kinderarbeid en gedwongen arbeid horen ook bij conventies die bij de ILO tot fundamentele wetten zijn verheven waaraan Suriname zich ook gecommitteerd heeft .
Wij zijn de tussenpersoon om in Arbeidskwesties te bemiddelen. De publieke sector (Lanti) is gereguleerd door de Personeelswet. Het ministerie van Arbeid houdt zich meer bezig met de private sector door erop toe te zien dat de arbeidswetten nageleefd worden, aldus Genti Mangroe.

Wan Okasi
Aniel Koendjbiharie is voorzitter van de Vereniging Wan Okasi (een kans/gelegenheid)en voorvechter van gelijke rechten op arbeid van mensen met een beperking. Hij is blind en wind geen doekjes om de slechte positie van mensen met een beperking in Suriname. Hij gaf aan dat er geen sprake is van inclusiviteit op de arbeidsmarkt. En al was er sprake van, zijn er nog veel zaken die niet in place zijn om de mensen met een beperking op de werkvloer te accommoderen. Indien een persoon met een beperking op Commewijne woont er geen mogelijkheden zijn om zelf naar de stad te komen via de brug, omdat transport niet geregeld is en de trottoirs en stoepranden in de binnenstad lang nog niet allemaal afgestemd op de mens met een beperking.

Voortgezet Onderwijs/ werk
Het tweede probleem is de scholing van mensen met een beperking. Welke mogelijkheden hebben zij na bijvoorbeeld de Kennedyschool of de school voor blinden en slechtzienden te hebben gevolgd. Voor hun is het moeilijk om een plek op de arbeidsmarkt te vinden. De omgeving speelt ook een rol om een plek op de arbeidsmarkt te vinden, men vindt vaak dat de mens met een beperking al drie dagen in de week een bordje eten krijgt dus waarom forceren om te gaan werken. Zelfvertrouwen en schaamtegevoelens spelen ook een rol. Al heb je een beperking moet je kunnen gaan werken. Wan Okasi staat daarvoor. Inclusiviteit nastreven op de arbeidsmarkt begint bij denken, er moet een mindshift komen een verandering van denkwijze

Arbeidsinspectie (klachten)

Mevrouw Merlien Nelson vertegenwoordiger van Arbeidsinspectie krijgt ook klachten vanuit de ambtenaren. Er is nu een discussie gaande dat Arbeidsinspectie ook over deze klachten gaat beslissen, maar het is nog niet zover. De Personeelswet moet aangepast worden, Arbeidsinspectie kan nu alleen maar over de particuliere sector beslissen.
Ten aanzien van mensen met een beperking heeft Arbeidsinspectie wel wat klachten gehad vanuit de Kennedyschool dat het met werkgevers wat stroef verloopt. De klachten waren ten aanzien van loonsvordering, dus dat zij niet de waarde of vergoeding kregen waarop zij recht hebben en enkele cases gingen over ontslagen, aldus Nelson.

Ontslag wegens geen vaccinatie
Arbeidsinspectie zelf heeft vanaf 2020 ook te maken gehad met mensen die zijn ontslagen vanwege het weigeren van de verplichte vaccinatie. Ten aanzien van Arbiedsinspectie zelf hebben wij gemerkt dat alles afhangt van degene die aan de macht is of die in de leiding zitten, de instelling en de denkwijzen van de persoon.
Bij de Arbeidsinspectie hebben we nu wel een gender verandering gemerkt. Nuzitten er vier vrouwen in de leiding, maar voor 2020 hadden wij maar een vrouwspersoon in de leiding. Bij het plaatsen van de mensen met een beperking op de arbeidsmark is het belangrijk dat er wel en geschikte functie moet zijn om de mensen te accomoderen . Zaken zullen zeker aangepast moeten worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeColumnInclusief iedereen; ook beperkten om arbeidsmarkt te voorzien