donderdag 6 oktober 2022
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
5
(1)

Incentive program voor binnenstad Paramaribo

lees ook ...

Mandatory civil servant registration started on October 1

Nasier Eskak, director of the Ministry of Interior (Biza),was the first to register by the compulsory country civil servant registration which is official. All civil servants are required to register....

De stad Paramaribo trekt steeds minder mensen aan. Er is een zekere neergang te zien, en dit is een ramp voor ondernemers. De zaken in Paramaribo lijden het meest daaronder. Een werkgroep van zeven actoren maakt zich sterk om dit tegen te gaan.

De directeur van Lucky Store Conrad Issa maakt met een werkgroep plannen om dit te veranderen. Zo zijn ze tot de conclusie gekomen, dat de binnenstad meer huisvesting moet bieden. Het straatbeeld is verloederd en moet ook weer hersteld worden. Herbebouwing  staat op het programma. “Leegstaande panden kunnen worden omgebouwd tot bruikbare woonruimte”, volgens Issa.

Een opknapbeurt  in de vorm van beter parkeerbeleid, parkeerwachters, betere waterafvoer, betere veiligheid, toegankelijke trottoirs en ook een optimale ophaaldienst van het straatvuil moet gerealiseerd worden.

Goedkeuring van de regering bestaat reeds. De ministers Silvano Tjong-Ahin (Ruimtelijke ordening en Milieu), Riad Nurmohamed (Openbare Werken) en districtscommissaris Ricardo Bhola (Paramaribo Noordoost) hebben hun goedkeuring al gegeven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIncentive program voor binnenstad Paramaribo