zondag 14 april 2024
25 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
4.5
(2)

Inbrekers doodgeschoten

lees ook ...

Surinamers bijna 5x armer sinds 2020 (deel 2)

De Surinamer is tot nu toe bijna vijf keer armer geworden, alles is 5x duurder geworden en gezinshoofden worden wanhopig. Vanuit de inflatiecijfers uitgerekend kom je op het percentage met hoeveel de ...

Twee inbrekers zijn in de avond van zaterdag 22 januari doodgeschoten door de 33-jarige R.D. Een van de inbrekers is 27 jaar en heet Ismaël Thijm. De naam van de andere inbreker is onbekend. De Surinaamse politie trof een van de inbrekers op het achtererf van een woning aan de Maystraat aan. Hij had een schotwond in zijn rug. Volgens het onderzoek van de politie blijkt dat de doodgeschoten criminelen en hun kompanen tijdens de woninginbraak op heterdaad zijn betrapt door de eigenaar.

De eigenaar was enkele huizen verder op visite bij zijn schoonfamilie en reageerde op zijn huisalarm dat afging. Op zijn terrein aangekomen, trof hij de daders in zijn woning aan. Reagerend daarop schoot hij gericht op de verdachten. Bij die gelegenheid gingen de verdachten via het rechterzijraam de woning uit. De eigenaar ging ze achterna en loste nog enkele schoten. Hij zag dat drie mannen op de vlucht sloegen. Een vierde verdachte wiens personalia onbekend is, zeeg dodelijk neer op het achteraf.

Naderhand kreeg de politie de melding dat de 27-jarige Thijm dood is binnengebracht bij de Spoed Eisende Hulp. Volgens zijn zus werd hij door zijn makkers bij haar woning gedumpt, waarna zij hem per eigen gelegenheid heeft afgevoerd naar de ziekeninrichting. Thijm liep twee schotverwondingen op. Het is vooralsnog onbekend uit hoeveel leden de bende bestaat.Beide ontzielde lichamen zijn in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen. Dit geschiedde nadat de arts de dood van beide verdachten heeft vastgesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInbrekers doodgeschoten