Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Inbreker dodelijk geraakt

Geplaatst

op

door

De politie van het bureau Leiding-9A kreeg in de middaguren van donderdag 18 april een dievenmelding op een adres te Sophia’s Lust. Daarbij was aangegeven dat drie manspersonen een woning waren binnengedrongen.
Politieambtenaren reden voor onderzoek naar het opgegeven woonadres. Op weg naar dat woonadres zagen de politieambtenaren een manspersoon op straat liggen die geen teken van leven vertoonde.
Getuigen verklaarden dat de man vanuit een erf de straat was opgerend waarna hij neerzeeg. Kort daarna kreeg de politie van het eerder vermeld bureau weer via het Command Center een melding, dat een man met schotverwonding op de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academische Ziekenhuis te Paramaribo was binnen gebracht.
Onderzoek op het woonadres in kwestie wees uit dat drie inbrekers op heterdaad waren betrapt door een huisbewoner. De huisbewoner heeft vervolgens op de inbrekers geschoten met een vuistvuurwapen. Twee van de drie criminelen werden daarbij geraakt maar renden toch weg. De 32-jarige inbreker Regillio, Haimee zeeg enkele straten verder neer en stierf. Hij is de man die door de politie op straat werd aangetroffen.
De personenauto waarin deze criminelen zich hoogstwaarschijnlijk verplaatsten werd door een alerte burger achtervolgd waarbij die persoon die informatie doorspeelde aan de politie. De bestuurder van die auto werd door de politie tot stoppen gedwongen. De bestuurder bleek de 19-jarige Djarilva, P. te zijn. Zij is de vriendin van de overleden Regillio, Haimee. Zij werd aangehouden en het voertuig werd in beslag genomen.
De man die naar het ziekenhuis was overgebracht bleek de tweede inbreker te zijn. Die is de 30-jarige Sergio, D. Hij is door kogels geraakt in zijn hoofd en rug. Hij zal geopereerd moeten worden en is onder politie bewaking in het ziekenhuis opgenomen.
Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft, in het verlengde van de onderhavige zaak, ingekomen informaties uitgewerkt en die uitgewerkte informaties hebben geresulteerd in het zichtbaar maken van hoogstwaarschijnlijk een inbrekersbende. Deze bende gebruikt vermoedelijk verschillende voertuigen om inbraken te plegen. Het RBTP heeft drie voertuigen in beslag genomen en de 38-jarige Patrick, B. en de 36-jarige Marciano, B. aangehouden en overgedragen aan de collega’s van het politie bureau Leiding. Marciano moet de persoon zijn geweest die de gewonde Sergio, D. naar het ziekenhuis gebracht had. Patrick en Marciano zijn broers van elkaar.
Inmiddels zijn alle als verdachte in beeld gebrachte personen door de politie in verzekering gesteld na afstemming met het Openbaar Ministerie. Zij worden onder andere verdacht van gekwalificeerde diefstal of poging daartoe en deelname aan een criminele organisatie. Tot nu toe zijn in totaal vier voertuigen in beslag genomen.
Vermeld dient te worden dat alle verdachten meerdere malen in aanraking zijn gekomen met de politie en met de justitie voor inbraken en andere strafbare feiten. Het lijk van Regillio, Haimee is hangende het onderzoek in beslag genomen.
De schutter is na verhoor heengezonden maar het vuurwapen is hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen ten behoeve van de justitie. (Bron: Korps Politie Suriname)

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
flex

laten ze alle rovers opruimen. er moet een wet komen iedere persoon die inbreekt in andermans huis mag de eigenaar neerknallen. moet ophouden al dat geroofd. want ze maken je dood die dieven als ze de kans krijgen vooral als je geen geld in huis hebtAdvertentie

Suriname

Dode bij bootongeluk Surinamerivier

Geplaatst

op

door

Bij een bootongeluk zondag op de Surinamerivier is de 32 – jarige Stefan Veldkamp overleden. Twee anderen van 48 jaar zijn in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo opgenomen. Eén van de gewonden ligt op de afdeling Intensive Care.

Volgens het politieonderzoek heeft de bestuurder ter hoogte van de oude haven van Suralco de controle over de besturing verloren. Het vaartuig is in de mangrove op de oever terechtgekomen. Volgens de politie is nog niet duidelijk wie de boot heeft bestuurd. Het onderzoek wordt voortgezet.

Lees verder

Suriname

40ste verkeersdode genoteerd

Geplaatst

op

door

Bij een verkeersongeval op het kruispunt van de Martin Luther King- en Ramgoelamgweg heeft de 45 – jarige Leendert Grives het leven gelaten. De politie van het ressort Livorno heeft de melding op zondag 21 juli om zes uur ’s morgens binnengekregen en is ter plaatse geweest voor het onderzoek.

Op de plek is een zwaar beschadigde personenauto op de berm naast een elektriciteitsmast aangetroffen. Omstanders hebben het ontzielde lichaam vóór de komst van de politie uit het voertuig gehaald en op het wegdek geplaatst. Een ingeschakelde arts heeft de dood vastgesteld.

Uit voorlopig politieonderzoek blijkt, dat de autobestuurder Grives over de Martin Lutther Kingweg reed richting de Latourweg. Hij wilde een auto inhalen en zijn voertuig is tijdens de inhaalmanoeuvre tegen een andere auto aangekomen. Door die botsing heeft Grives vermoedelijk de controle over de besturing van het voertuig verloren met als gevolg dat de auto tegen een elektriciteitsmast is aangekomen.

Het ontzielde lichaam van Leendert Grives is na overleg met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen door de politie van Livorno.

Lees verder

Meest gelezen

X