Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

In Suriname gestrande Cubanen ten einde raad

Geplaatst

op

Daniëlle Veira. Beeld Youtube

Een groep Cubanen die in Suriname is gestrand heeft geen geld en voeding meer, waardoor zij ten einde raad is. De Cubaanse ambassade heeft hun al gezegd, dat zij geen hulp meer kan bieden. Deze informatie is gisteren op de persconferentie van het nationaal managementteam COVID-19 gedeeld met het managementteam.

Het vriendschapscomité Suriname-Cuba heeft donaties ingezameld en die overgedragen aan de Cubaanse ambassade. Voor de groep Cubanen is er wellicht al een lichtpuntje. Directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid, Daniëlle Veira, heeft toegezegd met de ministers van Buitenlandse Zaken en Sociale Zaken en Volkshuisvesting over hun omstandigheden te praten. Er kan mogelijk een repatriatievlucht naar Cuba geregeld worden. Naast Cubanen zijn er ook Trinidadianen in Suriname gestrand.

Sinds de sluiting van de grenzen medio maart is het dus niet mogelijk om het land binnen te komen of te verlaten. Eerder deze week heeft Suriname wel de eerste groep gestrande burgers in Nederland opgehaald. De groep van 232 personen is nu in overheidsquarantaine.

Culturu.com

3 Reacties

3
Reageer op dit artikel

1000
Maureen Paz

Beste. Als reactie wil ik u op de hoogte brengen dat ik hier al twee maanden vast zit. Ik ben hier op 8 maart gekomen en zou op 24 maart terug gaan met SLM naar curacao. Ik heb geen geld meer en zit in huis bij kenissen waarbij de spamning tussen ons oploopt omdat mijn vacantie van 2 weken nu langer duurt. Ik heb ook medicijnen tegen hoge bloeddruk en hoge cholesterol. Deze medicijnen zijn uitsluitend via de huisarts te verkrijgen. Ben ook niet voor ziektekosten verzekerd hier in suriname. Je gaat niet voor maanden pillen meenemen als je ervan… Lees verder »

Tom

Bel naar de stvs. Kijk als ze je verhaal willen horen. Surinaamse tv . Je moet medicijnen. Trek aan de bel

Maxim

Geachte mevouw Daniëlle Veira,

Er zijn SURINAAMSE ingezeten in CUBA die dag en nacht in grote onzekerheid leven over terugkeer naar huis te weten SURINAME/Paramaribo.

Kunt u helpen alstublieft?

Er zijn Cubanen die graag van Paramaribo naar CUBA TERUGKEREN.

Twee vliegen in één klap!

Doe wet alstublieft??

🙏Advertentie

Suriname

Edward Belfort :”Bouterse wilt niet van zijn stoel gaan”

Geplaatst

op

Img 6182

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Edward Belfort is ook in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Hij is zeer ontevreden over het verloop van de tellingen daar er nog steeds geen definitieve uitslag wordt gecommuniceerd naar de bevolking toe.

Edward Belfort : “Voor t eerst voor gekomen in Suriname dat dit zo gaat”

Lees verder

Suriname

Ondervoorzitter Abop Martinus Joël : “If yu lassi, dan yu mus mang teki a lassi san yu lassi”

Geplaatst

op

Img 6181

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Ondervoorzitter van ABOP Martinus Joël bevind zich momenteel in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Culturu.com heeft een reactie van hem weten te verkrijgen.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen