Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

In kwestie Valutawet: “Surinaamse regering gaat in hoger beroep”

Geplaatst

op

President Bouterse In Bakana Tori. Beeld Youtube

De regering is in hoger beroep gegaan in de zaak, waarbij de rechter de Valutawet, ongeveer twee weken terug, heeft opgeschort. Deze mededeling heeft president Desi Bouterse gistermiddag gedaan tijdens het Surinaamse praatprogramma Bakana Toro met Cliff Limburg op radio SRS. Het besluit komt, nadat het staatshoofd het afgelopen weekend bij de opening van de Desiré Delano Bouterse Highway een petitie heeft ontvangen over de opschorting van deze wet.

In de petitie wordt aan de president gevraagd om wat te doen aan de huidige situatie rondom de koersontwikkelingen. “Er is gevraagd dat de regering in hoger beroep gaat, want dit kan niet.” De regeringsleider vindt de voorstellen goed en geeft bevestiging in hoger beroep te zullen gaan tegen de opschorting van de Valutawet. “Het is een goede gedachte afkomstig vanuit het volk en we zullen die opvolgen.”

Kantonrechter in kortgeding Sylvana Bradley heeft op 5 mei in het voordeel van zes leden van De Nationale Assemblee (DNA) beslist. De magistraat heeft de toepassing c.q. verbindendheid dan wel rechtskracht opgeschort van de Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren (WCVT – kortgezegd Valutawet). Dit totdat het “Constitutioneel Hof over de grondwettelijkheid dan wel niet-grondwettelijkheid” en dus de geldigheid ervan beslist. 

De eisers Asiskumar Gajadien, Riad Nurmohamed, Jitendra Kalloe, Djoties Jaggernath allen van de VHP, Patricia Etnel en Marlon Budike (NPS), bijgestaan door advocaat Gerold Sewcharan dienden op 27 maart een kortgeding in tegen de Staat Suriname. Zij stelden dat de Valutawet ongrondwettelijk en niet geldig is, omdat de DNA nooit over de Valutawet heeft gestemd. 

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments


Advertentie

Suriname

COVID-19 besmettingen in Suriname gestegen met 8

Geplaatst

op

1 Breaking News

De COVID-19 teller in Suriname is gestegen met 8 personen dit brengt het aantal besmettingen naar 82.

Op de website is duidelijk te zien dat de actieve cases nu gesteld zijn op 72. 82 personen zijn momenteel positief getest. Sinds gisteren zijn de COVID regels in Suriname verscherpt. De vicepresident van Suriname, Ashwin Adhin de nieuwe regels aangekondigd. Er geldt momenteel een Total- Lock down in het land. – Culturu.com

Lees verder

Suriname

Bouterse benoemt tijdelijke hoofdstembureau Sipaliwini

Geplaatst

op

Stembureau Sipalaiwini

In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft president Desi Bouterse bij resolutie tijdelijk een nieuwe hoofdstembureau voor Sipaliwini benoemd. Deze benoeming heeft te maken met de besmetting van de voorzitter en de leden van het hoofdstembureau in Sipaliwini. Zij zijn momenteel in overheidsquarantaine geplaatst.

Dit heeft gezorgd voor vertraging van de vaststelling van de verkiezingsuitslag voor dit jaar. Besloten is dat een hoofdstembureau tijdelijk wordt samengesteld die belast zal zijn met de vaststelling van de verkiezingsuitslag voor het district Sipaliwini. – Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen