Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

In gesprek met met frontliner Sylvia Jacobi Health Officer bij Surinaamse Rode Kruis

Geplaatst

op


In gesprek met frontliner Sylvia Jacobi, Health Officer bij het Surinaamse Rode Kruis. Er wordt met Sylvia gesproken over de rol van het Rode Kruis in Suriname. Wat zijn hun taken, werkzaamheden, hoe vangen zij de mensen op , zijn de mensen in Suriname bewust van Covid19, hoe gaan zij er mee om ?

Culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Surinamer
maandag 31 augustus 2020 14:51

Heel mooi te horen hoe het in Suriname aan toe gaat en het is goed zoals iedereen hun best blijft doen rode kruis moeten we ook steunen door de mensen te steunen. Ik hoop echt dat er een bankrekening voor de rode kruis bekend is dat de mensen aan het front ook echt beloond worden voor hun werk

LLidja
maandag 31 augustus 2020 18:28

Dank voor jullie werk zonder het rode kruis zijn we ver van huis ze moeten er zijn

Lunes Armand
maandag 31 augustus 2020 19:58

Hartelijk dank voor uw inzet in deze moeilijke dagen. Ik had evenwel meer info verwacht die ons als bevolking op het hart moet drukken om de regels na te leven. hoe het gevaar voor deze gezondheidswerkers dreigt en vergroot wordt door onze nonchalante houding naar C-19 toe. Het is echt te hopen dat er een moment komt waarbij deze frontline-werkers een extraatje zullen mogen ontvangen die hun inderdaad de waardering geeft voor de risico’s waar zij zich in begeven. Het is hun werk dat ze uitvoeren, maar dan nog is een extra schouderklopje op z’n plaats. We hebben meer van… Lees verder »

David
dinsdag 1 september 2020 06:37

Ook mijn dank aan jullie die zich inzetten met gevaar voor zichzelf. Dank dank dank. Jammer dat mensen nog niet snappen dat het een virus is dat dodelijk kan zijn. Daarom goed dat zulke programma’s goed zijn . Geen korreltje zout nemen. Voorkomen is beter dan genezen. Dank CULTURU.COM dank Rode kruis en iedereen die zich inzetten om ons land onze mensen te beschermen…

Norby
woensdag 2 september 2020 06:37

Complimenten aan iedereen die zich inzet. Gevaar voor eigen leven toch een ander durven en willen te helpen.nederlanders blijf Surinamers steunen. Help je familie met geldAdvertentie

Suriname

Moengo protestactie wegafsluiting Suriname

Geplaatst

op

Img Cd162a05907f 1

Een bezoek wordt er gebracht aan het Moengo stafdorp. Er is een petitie ingediend door de belangengroep voor t behoud van het Moengo stafdorp. Deze petitie is ingediend naar aanleiding van de gronduitgifte die is gedaan van de percelen van het Moengo stafdorp en de omliggende percelen. Er wordt een protestactie uitgevoerd van deze gronduitgiftes, onze reporter van Culturu.com was aanwezig en enkele betrokkenen worden geinterviewd.

 

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse transportminister pakt bus naar de stad

Geplaatst

op

Busrit Minister Jubithana

Na bijkans zes maanden hebben de particuliere lijnbussen hun voertuigen uit de garages gehaald. Ze rijden vanaf maandag weer. De bussen mochten vanwege de coronapandemie niet rijden. Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), heeft ook gebruikgemaakt van de bus. Hij is vanuit Onverwacht naar de stad gekomen. Tijdens de rit observeerde de minister of de vastgestelde COVID-19-regels in acht worden genomen.

“Ik ben heel erg tevreden. De passagiers worden keurig gegroet en erop gewezen dat er in de bus een spuitfles is om de handen te ontsmetten. De chauffeur heeft zelf ook sanitizer.”

Er moet wel nog veel gebeuren, omdat niet eenieder ontsmette. De minister heeft direct ook gekeken hoe andere buschauffeurs zich gedroegen. Zo is waargenomen dat sommigen de mond-neusbedekking onder hun kin hadden.

Zeker op dit punt heeft de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) nog een taak te vervullen, zegt de bewindsman. Vanuit de departementsleiding is benadrukt, dat handhaving niet alleen vanuit de overheid moet geschieden. Eenieder die van het openbaar vervoer gebruikmaakt moet erop toezien dat de regels worden nageleefd.

Eerder had de minister aangegeven, dat er een controlemechanisme in het leven zou worden geroepen om  erop toe te zien dat de buschauffeurs en passagiers zich houden aan de COVID-19-regels. De voorbereidingen voor dit controlemechanisme zijn in volle gang.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen