vrijdag 31 maart 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
5
(1)

In december onderraad voor het snoeien overheidsapparaat

lees ook ...

FONDS van het Kabinet van de President, Particulier- of Staa...

Er is uit het Sociaal Fonds van het Kabinet van de President geld vrijgemaakt voor de renovatie van een Mandir aan de Gangaram Pandayweg. Dit project wordt uitgevoerd door het ministerie van Openbare ...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een onderraad samengesteld om het afvloeien van overtollige ambtenaren door te voeren. De leden voor de Raad worden in december  geinstalleerd. De regering zal tijdens het traject ondersteuning krijgen van buitenlandse organisaties.

Ambtenaren die de leeftijd van 55 jaar hebben bereikt zullen eerst in de gelegenheid worden gesteld om met vervroegd pensioen te gaan. Volgens de geschatte cijfers gaat het om ongeveer 7000 personen. De hervorming houdt verder in dat de groep die bereid is mee te werken om ontslag te nemen, begeleid wordt om deel te nemen aan het ondernemerschap.

Saneren van het overheidsapparaat valt ook onder herstel van de economie. Verschillende regeringen worden er steeds op gewezen het ambtenarenapparaat te saneren. De regering  is van plan serieuze stappen te ondernemen om dit waar te maken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIn december onderraad voor het snoeien overheidsapparaat