zondag 2 oktober 2022
33.8 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
5
(1)

In december onderraad voor het snoeien overheidsapparaat

lees ook ...

Minister Financiën neemt afscheid van regering-Santokhi

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft woensdag officieel afscheid genomen van de regering-Santokhi. Hij droeg de leiding van het departement over aan minister Albert Ramdin als ...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een onderraad samengesteld om het afvloeien van overtollige ambtenaren door te voeren. De leden voor de Raad worden in december  geinstalleerd. De regering zal tijdens het traject ondersteuning krijgen van buitenlandse organisaties.

Ambtenaren die de leeftijd van 55 jaar hebben bereikt zullen eerst in de gelegenheid worden gesteld om met vervroegd pensioen te gaan. Volgens de geschatte cijfers gaat het om ongeveer 7000 personen. De hervorming houdt verder in dat de groep die bereid is mee te werken om ontslag te nemen, begeleid wordt om deel te nemen aan het ondernemerschap.

Saneren van het overheidsapparaat valt ook onder herstel van de economie. Verschillende regeringen worden er steeds op gewezen het ambtenarenapparaat te saneren. De regering  is van plan serieuze stappen te ondernemen om dit waar te maken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIn december onderraad voor het snoeien overheidsapparaat