Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

In de toekomst tolheffing voor zeeschepen in Suriname

Geplaatst

op

Samsung Digital Camera

Het Ministerie van Openbare Werken van Suriname  heeft een aanbesteding gepubliceerd voor  geïnteresseerden die gekwalificeerd zijn voor het uitbaggeren van 68  kilometers van de Surinamerivier.

In Suriname wordt zeevracht voornamelijk vervoerd via de Suriname rivier, waarvan de vaargeul  maar gedeeltelijk is uitgebaggerd,  naar de haven van Paramaribo, de aanmeerplaats van Staatsolie maatschappij Suriname en de Paranam rafinaderij.

In de resterende 68 kilometers van de vaargeul zijn er ondiepe zandbanken die deze tijdens laag tij ontoegankelijk maken voor zeeschepen. Volgeladen  schepen moeten hierdoor wachten op het tij (vloed) om er door te kunnen. Om tijdens elk getij met zeeschepen door de vaargeul te kunnen varen moet deze verbreedt en verdiept worden.

Nadat de vaargeul verdiept is tot -4.5 m chart datum (= het niveauvlak van het water waar de diepte van wordt afgeleid),  zal de Maritieme autoriteit Suriname tol heffen op het gebruik van de vaargeul. Met dit geld zal de contractor van het baggerwerk betaald worden.  –  culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Robb
woensdag 11 november 2020 18:10

Als er een aanbesteding is gepubliceerd, dan is er ook een bestek. Tender documents. Is dit een project van de vorige regering? Het lijkt my erg onwaarschijnlijk dat men in 3 maanden een bestek voor een project van dergelijk omvang heeft kunnen opstellen.
Dit is een project blijk volgens het BOM. Build Operate Maintenence.
Het klinkt mooi dat de uitvoerende aannemer tol mag heffen om een deel van zijn investering terug verdienen.De intensiteit is echter komen 5 jaar te gering om dit te rechtvaardigen. Er zullen weinig gegadigden zijn. Tenzij er bijzondere afspraken worden gemaakt. Denk aan Bosje brug!!!!

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257
De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden denavolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Suriname

22- jarige Jongeman verdronken in kreek

Geplaatst

op

Kaarsje

De politie van Brownsweg kreeg gisteren omstreeks 18.40 uur de melding dat gouddelvers het ontzielde lichaam van een manspersoon hadden aangetroffen in een kreek in het dorp Waki Basoe. De politie begaf zich voor onderzoek naar de locatie waar het bleek te gaan om het lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie. De arts die was ingeschakeld, stelde de dood door verdrinking vast.

Volgens verklaring van de andere gouddelvers ging Marvin tussen 15.00 uur en 16.00 uur naar de kreek om zijn vaat af te wassen. Toen hij volgens zeggen van de overige gouddelvers te lang wegbleef, gingen zij op zoek naar Marvin. De collega’s zagen zijn keukengerei en een muts in het water drijven, maar Marvin was nergens te bespeuren. Zij stelden direct een zoekactie in en vonden kort daarna zijn levenloos lichaam in het water.

Het vermoeden bestaat dat Marvin tijdens de afwas is uitgegleden en in het water terecht kwam met het noodlottige gevolg. Het ontzielde lichaam van Marvin werd na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.- culturu.com

Lees verder

Meest gelezen