dinsdag 16 juli 2024
32 C
Paramaribo
18 C
Amsterdam
3.5
(41)

In de SriLanka Coca zaak moeten ook in Suriname koppen rollen

lees ook ...

OM en CIS samen tegen milieudelicten in Suriname

Het Openbaar Ministerie (OM) en Conservation International Suriname (CIS) hebben een belangrijke stap gezet in de bescherming van de natuurlijke hulpbronnen van Suriname door het ondertekenen van een ...

Een 26-jarige Surinaamse vrouw, E Jabini geheten, is in Sri Lanka aangehouden met 2,5 kilogram (2,553 exact) cocaïne in haar bezit. De drugs was verborgen in vijf blikken die waren geëtiketteerd als voedsel.

De cocaïne heeft in Sri Lanka een waarde van 130 miljoen Roepies, omgerekend iets meer dan US$ 350.000. De drugskoerierster reisde vanuit Suriname naar Brazilië. Van Brazilië is ze naar Qatar gereisd en stapte vervolgens aan boord van Qatar Airways-vlucht QR 662 naar Sri Lanka.

In Sri Lanka wordt voor drugs het land binnen brengen, levenslang gegeven of de doodstraf. Naar zeggen zou de Surinaamse vandaag te horen hebben gekregen dat ze de doodstraf heeft gekregen die over tien dagen wordt uitgevoerd.

Er wordt algemeen aangenomen dat deze dame gewoon een pion is in een veel groter drugsnetwerk die een grotere drugstransport langs wilde laten gaan. Die grote drugsorganisatie heeft haar waarschijnlijk verklikt. Ook was de cocaïne ook vreselijk openlijk in voedingsblikken verpakt. Wie gaat er nu naar Sri Lanka met voeding? Als zij wordt geëxecuteerd moeten er hier ook koppen rollen.

Update: De nieuwe president van Sri Lanka heeft de doodstraf weer ingevoerd na 40 jaar. Er zijn zelfs nieuwe beulen getraind, maar haast heel Sri Lanka kwam daartegen in opstand. Vandaar dat een rechtbank in Srilanka heeft besloten dat voorlopig van de executie moet worden afgezien totdat alle bezwaarschriften zijn behandeld. Dit betekent dat er in oktober geen doodvonnissen uitgevoerd zullen worden. De rechtbank kwam tot deze beslissing nadat het plan om de doodstraf weer uit te voeren op hevige weerstand stuitte. Zowel de rechtbanken, de media, de mensen op straat, sociale media, het parlement en de internationale gemeenschap veroordeelden de plannen van president Maithripala Sirisena.

 

Vic

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

27 REACTIES

27 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIn de SriLanka Coca zaak moeten ook in Suriname koppen rollen