dinsdag 23 april 2024
30 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
4.5
(2)

Importstop broedeieren en levende vogels uit Europa

lees ook ...

Surinaamse economisten: “Vp Brunswijk’s goudontvangst ...

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) heeft in haar recente elektronische publicatie INZICHT kritiek geuit op vicepresident Ronnie Brunswijk, die volgens hen een verkeerd voorbeeld geeft doo...

Ingaande 01 januari 2022 is er een importstop op broedeieren en levende vogelsoorten ingevoerd in Suriname ter voorkoming en bestrijding van het High Pathogenic Avian Influenza(HPAI) of vogelgriep die heerst in Europa.

De wereldgezondheidsorganisaties typeren deze uitbraak in Europa als de ernstigste uitbraak ooit waarbij het risico van besmetting zer hoog is. Een ongewilde import van deze ziekte uit een besmet gebied kan onze wilde vogelpopulatie besmetten, een permanente bron van besmetting creeren en onze pluimveesector totaal te gronde richten.

Overtreding van bovenstaande kan conform de ‘wet ter voorkoming en bestrijding dierziekten’ en de ‘wet economische delicten’, resulteren in beslaglegging en vernietiging van de geimporteerde lading. De overtreder kan ook worden gestraft met  een gevangenisstraf of een geldboete

Op 15 januari is er over bovenstaande een onderhoud met de relevante stakeholders uit de pluimveesector waarbij de regels met betrekking tot broedeieren en levende dieren uit gebieden waar vogelgriep voorkomt, zullen worden toegelicht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameImportstop broedeieren en levende vogels uit Europa