Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Importeurs, producenten , bouwmaterialenzaken en winkels aangedaan door onderzoeksambtenaren HI&T

Geplaatst

op

22c02097e4438bd2f2f3fe4a6a3ab0e1 Xl

Onderzoeksambtenaren van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme, met name de Economische Controle Dienst, Consumentenzaken de Algemene Economische Beleid (AEB) en de dependances zijn dagelijks in het veld voor controle werkzaamheden naar aanleiding van binnengekomen klachten. Ook de importeurs en producenten   zijn in deze week aangedaan door het team van HI&T. Bij enkele importeurs is gebleken dat zij dagelijks hun prijzen wijzigen, op basis van de zwarte marktkoers, wat een economisch delict oplevert.  

Verder hebben vele  winkeliers aangegeven dat zij van de “sales” personen van de importeurs , nieuwe prijzen door krijgen en zij dan hun prijzen in de winkels  wijzigen. De ambtenaren van de Economische Controle Dienst hebben tijdens de controle werkzaamheden benadrukt dat de winkelier de prijzen niet mag aanpassen, zolang zij geen nieuwe partij hebben ingekocht. Ook dienen zij te allen tijde de aankoopbonnen van de producten te overleggen en de geldige winkelvergunning dient aanwezig te zijn in de winkel. Winkeliers in de ressorten, Flora, Highway, Beekhuizen, Pontbuiten en Domburg zijn aangedaan door de onderzoeksambtenaren.Verder zijn ook de winkels in de dorpen Klaaskreek, Tapoeripa en Brokopondo centrum gecontroleerd door de medewerkers van HI&T in samenwerking met de bestuursambtenaren.

In bepaalde gevallen is de prijs van goederen terug gedraaid naar de prijzen op de overlegde bonnen, door middel van uitleg van de ECD medewerker. In een van de winkels was de prijs van bruine suiker SRD 15. Deze is meteen verlaagd  naar SRD 11, nadat bleek dat de winkelier geen inkoopbonnen had. Ook waren er op enkele producten geen prijzen aangegeven. De winkelier is terstond erop gewezen dat de prijsaanduiding verplicht is. Verder is er controle uitgeoefend op de prijzen van alcohol en verzorgingsproducten. Het is belangrijk om te weten dat niet alle prijsverhogingen een overschrijding van de maximale winstmarge is.  Bij een bar in het district Wanica zijn er illegale sigaretten  aangetroffen, deze zijn in beslag genomen door de ECD ambtenaren en er is een proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar van de bar zal een boete moeten betalen naar aanleiding van het economisch delict dat is begaan door hem. Ook zijn enkele producenten opgeroepen voor nadere uitleg over de kostencalculatie en de consumentenprijs die zij hanteren voor hun producten. Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme tracht samen met de importeurs, producenten en winkeliers te werken naar beheersbare prijzen. Samen met importeurs zullen de maximum prijzen worden gepubliceerd om transparantie van de prijzen te kunnen waarborgen.Verder zijn enkele grondstoffen en productiemiddelen vrijgesteld van invoerrechten. Ook zijn de  heffingen, waaronder invoerrechten; omzetbelasting en gedeeltelijke vrijstelling van statistiekrecht tot een bedrag van SRD10 geschorst , van diverse basis -en strategische goederen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Binnenlandse Zaken: Herstel stemmen 32 stembureaus niet correct

Geplaatst

op

Verkiezingen Su

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft aangegeven dat geluiden op social media die aangeven dat de stemmen van nog 32 stembureaus moet worden herteld, niet correct is. Vandaag zijn volgens het hoofdstembureau van Paramaribo de stemmen van 168 herteld en afgerond. De werkzaamheden zullen morgen worden voortgezet.

De data van nog 64 stembureaus in Paramaribo moet nog uit het proces- verbaal voor de telling van de DNA- stemmen ontvangen worden. Na ontvangst zal de verwerking starten in het programma waar de officieuze uitslag wordt gedeeld met de media, politieke organisaties en het OKB.

Het ministerie geeft verder aan dat zodra de informatie van het Hoofdstembureau ontvangen is, die zal worden verwerkt op de speciale website voor de formele uitslag. – Culturu.com

Lees verder

Suriname

Crèches en peuterscholen in Suriname mogen deuren vanaf 1 juni weer openen

Geplaatst

op

Angela Salmo, Directeur Sociale Zaken. Foto Nii

Crèches en peuterscholen hebben toestemming gekregen om vanaf 1 juni hun deuren weer open te doen. Deze mededeling heeft de directeur van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), Angela Salmo, gisteren gedaan tijdens de COVID-19-persupdate.

De toestemming wordt verleend met goedkeuring van het ministerie van Volksgezondheid, dat ook de veiligheidsregels waaraan de opvanginstellingen zich moeten houden, heeft opgesteld. De Sozavo- directeur benadrukt dat er specifieke veiligheidsregels zullen gelden die door de crèches en peuterscholen moeten worden nageleefd. Vanaf 1 juni mogen personen in tehuizen en andere opvanginstellingen weer bezoek ontvangen.

Salmo zei verder dat de financiële ondersteuning aan crèchehouders en crèchemedewerkers onverkort doorgaat. Registratie vindt uitsluitend plaats bij het Bureau Opvanginstellingen van het ministerie van Sozavo aan de Waterkant, terwijl de uitbetalingen plaatsvinden aan bij de Stichting Volkshuisvesting aan de Madeliefjesstraat.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen