woensdag 29 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
5.5 C
Amsterdam
4
(1)

Importeurs maken zich ernstige zorgen over koersontwikkeling Suriname

lees ook ...

Alakondre Puwema Neti voor uitbanning rassendiscriminatie

Matai Zamuël, de mannelijke Caricom-Jeugdambassadeur voor Suriname (2022-2024), is de motor achter de Alakondre Puwema Neti. Deze activiteit heeft plaatsgevonden op 21 maart 2023 in Theater Thalia en ...

Importeurs, verenigd in het Platform van Levensmiddelen Importeurs in Suriname (Plis), maken zich ernstig zorgen over de koersontwikkelingen in het land. Zij hebben hun bezorgdheid op een onlangs gehouden bijeenkomst duidelijk kenbaar gemaakt, zegt woordvoerder Arun Hindori. Er wordt flink gespeculeerd met de wisselkoers van de US-dollar en de euro. Dit komt, nadat bekend werd dat de koers binnen korte tijd losgelaten zal worden.

Volgens de woordvoerder kopen importeurs de US-dollars op tegen hoge koersen en wel boven de SRD 19. Komt nog erbij kijken dat de dollars ook moeilijk te vinden zijn, vooral grote bedragen. Leveranciers moeten in valuta worden betaald. Zij willen wel wachten, maar niet al te lang.

Hindori zegt dat er reeds om een onderhoud is gevraagd met de minister van Economische Zaken, Saskia Walden, om na te gaan hoe verder. Wat het effect zal zijn van het loslaten van de wisselkoers is nog niet duidelijk.

Voor de import van basisgoederen is er US-dollar 3 miljoen maandelijks ter beschikking uit de retentie-dollars tegen een wisselkoers van SRD 16,30. De Plis-woordvoerder geeft aan dat tot nu toe geen enkele importeur in aanmerking is gekomen voor de ‘goedkope’ US-dollars. Hij merkt op dat US-dollar 3 miljoen niet voldoende zal zijn, omdat er meerdere importeurs van basisgoederen zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameImporteurs maken zich ernstige zorgen over koersontwikkeling Suriname