zaterdag 13 juli 2024
25 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
0
(0)

Import broedeieren en pluimvee uit South Carolina gestopt

lees ook ...

OM en CIS samen tegen milieudelicten in Suriname

Het Openbaar Ministerie (OM) en Conservation International Suriname (CIS) hebben een belangrijke stap gezet in de bescherming van de natuurlijke hulpbronnen van Suriname door het ondertekenen van een ...

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft bekend gemaakt dat vanaf 21 januari 2022, ter uitvoering van de wet ter voorkoming en verspreiding dierziekten, er als voorzorg tegen ongewilde insleep van het ‘hoog pathogene aviaire influenza'(hpai), tot nader order een importstop op broedeieren en andere pluimvee gerelateerde producten vanuit de staat South Carolina van de Verenigde Staten, inclusief een straal van 90 kilometer rond South Carolina, is ingevoerd.

Deze maatregel ter voorkoming van vogelgriep in ons land. Deze hoog pathogene vogelgriep is gedetecteerd in wilde vogels in South Carolina. Op zaterdag 15 januari zijn er afspraken gemaakt omtrent verscherpte maatregelen bij import van broedeieren en andere pluimvee gerelateerde producten uit landen, gebieden en/of zones waar deze ziekte voorkomt.

Overtreding van het bovenstaande kan resulteren in beslaglegging en vernietiging van de geimporteerde lading en/of een gevangenisstraf of een daaraan gelijkgestelde boete.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameImport broedeieren en pluimvee uit South Carolina gestopt