maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Implementatie Affordable Housing Project in Nickerie begonnen

lees ook ...

Margriet Apinsa opent eerste bijkantoor voor notariële afhan...

Meester Margriet Apinsa heeft onlangs haar eerste bijkantoor in de grensstad Albina, gelegen in het district Marowijne, in aanwezigheid van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Met de introductie van ...

De overheid heeft nieuwe mogelijkheden gecreëerd voor personen met huisvestingsproblemen. De langverwachte implementatie van het Affordable Housing Project (AHP) is in Nickerie van start gegaan. Het primaire doel van het AHP is om bij te dragen aan het oplossen van het huisvestingsprobleem voor de lagere inkomensgroepen in Suriname. Het Affordable Housing Project is geïntegreerd in het landelijke woningbouwprogramma, wat betekent dat degenen die niet in aanmerking zijn gekomen voor dit specifieke project toch in aanmerking kunnen komen voor een oplossing binnen het landelijke woningbouwprogramma. De Project Implementatie Unit (PIU) van het AHP is samen met belanghebbenden belast met de uitvoering van het project.

De financiering van het AHP is afkomstig uit een lening van de Islamic Development Bank (IsDB) ter waarde van USD 35 miljoen, aangevuld met een overheidsbijdrage van ongeveer 3,5 miljoen USD. De subsidie varieert tussen de 3500 en 9000 USD. Om in aanmerking te komen voor de subsidie, dienen aanvragers te voldoen aan een van de verschillende woonoplossingen. Via het AHP zullen in totaal 3775 woonoplossingen worden gerealiseerd, waaronder nieuwbouwwoningen, rehabilitatie, uitbreiding, afbouw of voltooing van woningen die al in aanbouw zijn. Personen die zich hebben geregistreerd en waarvan de registratie is goedgekeurd, komen in aanmerking voor de subsidie. Aan deze begunstigden zijn certificaten verstrekt, waarmee zij hun subsidie kunnen ontvangen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameImplementatie Affordable Housing Project in Nickerie begonnen