zaterdag 25 mei 2024
31 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Imkers krijgen certificaat na succesvol afronden training

lees ook ...

Justitie voert verhoogde boetes voor verkeersovertredingen i...

Om verkeersovertreders te ontmoedigen en de verkeersveiligheid te garanderen, heeft de Justitie in 2022 de verhoging van boetes voor verkeersovertredingen aangekondigd en ingevoerd. Deze verhogingen z...

51 imkers uit de districten Coronie, Saramacca, Wanica, Paramaribo, Para en Commewijne hebben de Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) training die werd verzorgd door Peter van Oostveen,succesvol afgerond. Zij mochten daarvoor op 23 mei een certificaat in ontvangst nemen 

Met financiële ondersteuning van de Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP) hebben de imkers, de training die werd aangeboden door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in drie groepen gevolgd. Het hoofddoel van de training is om te voldoen aan de internationale normen om toegang tot de markt te krijgen.

Farah Anoep Debie, het afdelingshoofd van Bijenteelt gaf aan dat van de 70 geregistreerde imkers landelijk, 51 hebben geparticipeerd aan de training waarvan zeven trainees uit de groep, vrouwen zijn. De Landbouwdirecteur, Soedeshchand Jairam juicht deze branche toe en zegt dat de toegang tot de internationale markt middels zulke trainingen wordt verzekerd.

Erick Zeballos, Chief Technical Advisor SAMAP, merkte op dat zulke trainingen altijd zullen worden ondersteund ten behoeve van de agrarische sector en zeker ook de waarborging van voedselzekerheid en veiligheid.

LVV-minister Parmanand Sewdien beveelde de imkers van de voornoemde districten aan om zich te bundelen in een coöperatie zodat er meer organisatiestructuur is en er een directe aanspreekpunt is voor de wereldmarkt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameImkers krijgen certificaat na succesvol afronden training