donderdag 28 maart 2024
34 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
0
(0)

IMF voorspelt economische groei van 2,3% voor Suriname in 2023

lees ook ...

NDP: eenheid en saamhorigheid blijvend verbinden

Het kleurrijke Holi-festival, dat de komst van de lente viert, is opgedeeld in twee belangrijke delen: Holika Dahan en Rangwali Holi. Holika Dahan, ook wel bekend als de verbranding van Holika, vindt ...

Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal de economie van Suriname dit jaar groeien met 2,3%, en kan dit percentage in 2024 stijgen naar 3%. Dit staat in de recent gepubliceerde World Economic Outlook van het IMF. De regering-Santokhi wordt geprezen voor haar financieel beleid, waardoor Suriname erin geslaagd is om uit de ernstige financiële crisis van 2,5 jaar geleden te komen en van een negatieve groei van -8% in 2020 naar een groei van 2,3% te gaan.

President Chandrikapersad Santokhi benadrukt dat de regering blijft werken aan de duurzame ontwikkeling van Suriname en aan een economie en welvaart die realistisch is voor de toekomst. De huidige regering heeft een strikt financieel beleid opgesteld dat bestaat uit zorgvuldige bezuinigingsmaatregelen. Dit omvat het traject van inkomensverhogende maatregelen, uitgavenvermindering, afbouw van subsidies en ook sociale maatregelenpakketten.

Dankzij schuldherschikking en samenwerking met zowel instellingen als de Surinaamse gemeenschap, hebben wij in staat geweest dit alles te realiseren. President Santokhi benadrukt dat de regering zich ten doel stelt om een realistische economie en welvaart te creëren voor het Suriname van de toekomst, als een verplichting aan de burgers, hun kinderen en kleinkinderen. Hij roept op tot eenheid en gezamenlijke inspanning om samen te werken aan de duurzame ontwikkeling van het geliefde land Suriname.

 

 

 

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIMF voorspelt economische groei van 2,3% voor Suriname in 2023