vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
0
(0)

IMF voorspelt economische groei van 2,3% voor Suriname in 2023

lees ook ...

Minister AWJ ontvangt Stichting Crea Community Coaching

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) heeft op donderdag 01 juni jongstleden, mevrouw Clea Conijnenberg van de Nederlandse stichting CREA Community Coaching, ontva...

Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal de economie van Suriname dit jaar groeien met 2,3%, en kan dit percentage in 2024 stijgen naar 3%. Dit staat in de recent gepubliceerde World Economic Outlook van het IMF. De regering-Santokhi wordt geprezen voor haar financieel beleid, waardoor Suriname erin geslaagd is om uit de ernstige financiële crisis van 2,5 jaar geleden te komen en van een negatieve groei van -8% in 2020 naar een groei van 2,3% te gaan.

President Chandrikapersad Santokhi benadrukt dat de regering blijft werken aan de duurzame ontwikkeling van Suriname en aan een economie en welvaart die realistisch is voor de toekomst. De huidige regering heeft een strikt financieel beleid opgesteld dat bestaat uit zorgvuldige bezuinigingsmaatregelen. Dit omvat het traject van inkomensverhogende maatregelen, uitgavenvermindering, afbouw van subsidies en ook sociale maatregelenpakketten.

Dankzij schuldherschikking en samenwerking met zowel instellingen als de Surinaamse gemeenschap, hebben wij in staat geweest dit alles te realiseren. President Santokhi benadrukt dat de regering zich ten doel stelt om een realistische economie en welvaart te creëren voor het Suriname van de toekomst, als een verplichting aan de burgers, hun kinderen en kleinkinderen. Hij roept op tot eenheid en gezamenlijke inspanning om samen te werken aan de duurzame ontwikkeling van het geliefde land Suriname.

 

 

 

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIMF voorspelt economische groei van 2,3% voor Suriname in 2023