maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

IMF steun pas na garantie bilaterale schuldeisers

lees ook ...

Moslimorganisaties richten open brief aan de President

Het bestuur van de Madjilies Moslimien Suriname en het Verbond van Islamitische Organisaties in Suriname hebben namens de Islamitische organisaties: FIGS, SIS, SMF, AI, PJIS en SIO, op 27 januari een ...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, zei gisteren tijdens een ZOOM persconferentie over het IMF steunprogramma, dat het programma pas goedgekeurd zal worden, nadat de bilaterale schuldeisers een financiële garantie hebben gegeven 

De bilaterale schuldeisers zijn China, India en de Paris Club die namens vijf landen onderhandelt. Ramdin gaf aan dat Suriname aan alle gestelde eisen van het IMF heeft voldaan. Hij verwacht dan ook dat de garanties in augustus rond zullen zijn. In september komt het IMF-bestuur weer bijeen.

De minister zegt, dat de vertraging in goedkeuring van het steunprogramma geen invloed heeft op de uitvoering van het Herstelprogramma omdat het programma ‘homegrown’ is en sinds september in uitvoering. “Het IMF-programma is onderdeel van het Herstelplan en niet andersom”, zegt Ramdin, die eraan toevoegt, dat het programma door Suriname is ontwikkeld en dat de maatregelen normaal doorgevoerd zullen worden.

‘’Vanwege het feit dat we een aantal dingen reeds gedaan hebben, zijn we al in een fase van herstructurering van de economie, met name het gezondmakingstraject”, geeft de bewindsman aan en zegt dat de gesprekken met het IMF en de Oppenheimer-schuldeisers via Lazard alsook China, India en de Paris Club gewoon doorgaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIMF steun pas na garantie bilaterale schuldeisers