Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

IMF schort financiële hulp aan Suriname op

Geplaatst

op

door

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal voorlopig geen geld meer uit het financiële hulppakket overmaken naar Suriname. Een delegatie van het IMF was afgelopen tijd in Suriname en heeft dit besluit genomen omdat Suriname zich niet aan de afspraken houdt.

Suriname heeft momenteel al 81 miljoen ontvangen uit de lening die zij waren aangegaan met het IMF. Het totaalbedrag van die lening is 478 miljoen Amerikaanse dollar. Voorlopig is het verstrekken van geld dus opgeschort tot nader order. Suriname houd zich volgens het IMF niet aan de voorstellen en programma’s die het land zelf heeft opgesteld en voorgelegd aan het IMF in het Stabilisatie- en Herstelplan 2016-2018.

Daniel Leigh, hoofd van de IMF missie die Suriname de afgelopen twee weken bezocht, laat weten dat Suriname de afspraken niet volgens een vast schema nakomt. “Alle documentatie van het plan is online. Aan de hand van het schema kun je zien dat dingen niet gaan zoals verwacht. Wanneer de autoriteiten harde acties ondernemen, die consistent zijn met de doelen in hun programma, dan kunnen wij zaken vanaf dat punt evalueren”. Volgens Leigh hangt het van de Surinaamse regering af wanneer de tweede tranche van de lening overgemaakt zal worden. Zodra de regering zich aan de voorwaarden en afspraken zal houden kan daar groen licht voor gegeven worden.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Video Report: AIPS dag 2

Geplaatst

op

door

De Surinaamse sportjournalisten die zich in Columbia bevinden voor de AIPS Games hebben vandaag hun eerste medailles in de wacht gesleept.

Ivan Summerville behaalde op het onderdeel 200  m sprint de zilveren plak met een tijd van 13.55 gevolgd door Earnie Eenig met een tijd van 13.83. De winst ging naar de Columbiaan Dairo Perez met een tijd van 12.76. Dairo heeft de race 4 jaar achter elkaar gewonnen. Summerville nam voor het eerst deel aan een atletiekonderdeel terwijl Eenig bij d vorige editie ook op de derde plaats eindigde. Marciano Zalman nam deel op het onderdeel 1500 m. Daarbij eindigde hij op de derde plaats. Hij liep de afstand met een tijd van 7.55.50. De Surinaamse atleten komen morgen weer kn actie. Ivan Summerville en Earnie Eenig op de 200 m sprint en Marciano Zalman op de 8p0 m en balwerpen. 

Voorwat het onderdeel zaalvoetbal betreft maakte Suriname een valse start. Na eenruststand van 1-3 ging Suriname met 13-1 ten onder. De enige treffer vanSuriname kwam op naam van Ivan Summerville. Vandaag komt Suriname uit tegenMexico die gisteren van Argentinie verloor. Vrijdag speelt Suriname tegenArgentinie

Lees verder

Suriname

Video Report: AIPS dag 1

Geplaatst

op

door

Op dinsdag is er in Floridablanca, Columbia een aanvang gemaakt met de AIPS Games waaraan sport journalisten van verschillende landen aan deelnemen.

Suriname kwam op dag 1 in actie met het onderdeel pool. Het lukte aan de vertegenwoordigers van Suriname , Marciano Zaalman en Rasjied Sultan zich na elk 3 partijen zich te plaatsen voor de laatste 6. Vandaag komen beide weer in actie.

Lees verder

Meest gelezen