Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

IMF schort financiële hulp aan Suriname op

Geplaatst

op

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal voorlopig geen geld meer uit het financiële hulppakket overmaken naar Suriname. Een delegatie van het IMF was afgelopen tijd in Suriname en heeft dit besluit genomen omdat Suriname zich niet aan de afspraken houdt.

Suriname heeft momenteel al 81 miljoen ontvangen uit de lening die zij waren aangegaan met het IMF. Het totaalbedrag van die lening is 478 miljoen Amerikaanse dollar. Voorlopig is het verstrekken van geld dus opgeschort tot nader order. Suriname houd zich volgens het IMF niet aan de voorstellen en programma’s die het land zelf heeft opgesteld en voorgelegd aan het IMF in het Stabilisatie- en Herstelplan 2016-2018.

Daniel Leigh, hoofd van de IMF missie die Suriname de afgelopen twee weken bezocht, laat weten dat Suriname de afspraken niet volgens een vast schema nakomt. “Alle documentatie van het plan is online. Aan de hand van het schema kun je zien dat dingen niet gaan zoals verwacht. Wanneer de autoriteiten harde acties ondernemen, die consistent zijn met de doelen in hun programma, dan kunnen wij zaken vanaf dat punt evalueren”. Volgens Leigh hangt het van de Surinaamse regering af wanneer de tweede tranche van de lening overgemaakt zal worden. Zodra de regering zich aan de voorwaarden en afspraken zal houden kan daar groen licht voor gegeven worden.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Drie Surinaamse mensensmokkelaars aangehouden

Geplaatst

op

By

De politie in Suriname heeft in de late avond van zondag 9 december tijdens een auto controle een 19, 23 en 25 jarige man aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Tijdens de controle bleek achterin een personenbus achtien
illegale Haïtianen vanuit Coronie naar Paramaribo te vervoeren. 
De groep van illegale Haïtianen bestaat uit vier mannen, zes vrouwen en acht minderjarige kinderen van wie 3 jongens en vijf meisjes zijn. De illegalen en de aangehouden verdachten werden overgedragen aan de afdeling Trafficking In Person (TIP).

Lees verder

Suriname

Amsterdamse ondernemer voor rechter in Suriname om Decembermoorden

Geplaatst

op

By


De Amsterdamse ondernemer John Hardjoprajitno moet zich komende maandag alsnog melden bij de rechtbank in Suriname op verdenking van betrokkenheid bij de Decembermoorden van 1982.

In het 8 decemberstrafproces staan maandag twee verdachten terecht in Suriname. Deze twee, Harvey Naarendorp en John Hardjoprojitno, waren ten tijde van de decembermoorden in 1982 minister. Daarom dient hun zaak bij de kantonrechter en niet bij de krijgsraad zoals bij de andere verdachten in dit strafproces het geval was.

De twee staan terecht voor verdenking van betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982. Hoofdverdachte in deze zaak is Desi Bouterse, nu president van Suriname. Naarendorp is overigens als beleidsadviseur en vertrouweling nog steeds nauw betrokken bij Bouterse.

De advocaat van Naarendorp, Irwin Kanhai, stelt dat de kantonrechter niet bevoegd is deze zaak te behandelen omdat er volgens hem sprake is van een ambtsdelict. En voor dat soort delicten is het Hof van Justitie de juiste rechter. Ook meent Kanhai dat de vervolging veel te laat is, die had al in 2000 moeten plaatsvinden.

Eind november heeft de krijgsraad de laatste zaken in dit strafproces behandeld. Het wachten is nu op het vonnis dat de president van de krijgsraad tegen de verdachten zal wijzen. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Tegen acht verdachten heeft de aanklager twintig jaar geëist, bij de overige negen was het vrijspraak.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |