dinsdag 27 september 2022
28.4 C
Paramaribo
9.8 C
Amsterdam
4
(1)

IMF-ondersteuning die Suriname tegemoet mag zien

lees ook ...

08 verdachten voor veediefstal opgesloten in Nickerie

In het district Nickerie is in de vroege ochtend van donderdag 22 september tijdens een roadblock van de politie van Regio West aan de Ir.Attaoelahweg in het district Nickerie, de autobestuurder R.R....

Suriname heeft aan de eis van ‘prior actions’ van het IMF voldaan  en is in afwachting van de ondersteuning die spoedig vrij komt. De IMF-ondersteuning bedraagt USD 690 miljoen verspreid over een periode van drie jaar. Dit bedrag is bedoeld voor de ondersteuning van de waarde van de Surinaamse munt en de versterking van de Centrale Bank van Suriname.

De IMF gelden zijn niet bedoeld voor uitgaven zoals salarissen en subsidies. Dergelijke uitgaven vinden plaats vanuit de daarvoor gereserveerde begrotingsmiddelen en zijn gegarandeerd. Ook een ruim pakket aan sociale voorzieningen wordt vanuit de begroting en eigen besparingen gefinancierd.

Met het IMF, zullen ook de IDB, CDB en de Wereldbank hun financiële en technische ondersteuning geven (met ongeveer een even groot bedrag van USD 690 miljoen) aan de begroting en andere economische hervormingen.

Deze kapitaal injecties die Suriname tegemoet ziet, moeten de noodlijdende nationale economie redden uit de financieel-economische crisis waarin zij nu zit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIMF-ondersteuning die Suriname tegemoet mag zien