dinsdag 25 juni 2024
25.3 C
Paramaribo
25.5 C
Amsterdam
3.7
(7)

IMF, liegen en stelen ruineren Suriname

lees ook ...

Surinaamse cabaretier Luciën Vriese overleden op 68-jarige l...

Luciën Vriese, een geliefde figuur in de Surinaamse cabaretwereld en bekend van de populaire cabaretgroep ‘1 en 1 is 3’, is op donderdag op 68-jarige leeftijd overleden. Het verdrietige nieu...

In zijn jaar openingsspeech hield de president ons voor dat het jaar 2022 een goed jaar zou worden. Hij zag licht in de tunnel, Hij bedankte de Surinamers nog voor hun bijdrage en dat zij hadden ingeleverd. De zwaarste tijden waren al voorbij. We zouden het iets beter hebben.

IMF

In feite weet de President dat het zwaarder gaat worden, want al doet hij alsof, hij weet beter dan wi ook, wat het IMF programma inhoudt. Om het eenvoudig te formuleren, al je schulden worden bij elkaar opgeteld en dan krijg je een lening met een zwaar en verplicht recept, een paardenmiddel eigenlijk, om het geld op te brengen en de schulden af te lossen. Alleen als je als land een duurzaam export product hebt, een behoorlijk verdien model, ga je als land vooruit komen. Het komt er op neer, in corrupte landen als het onze dat vooral de burger worden uitgeperst. Daarom had hij gezegd dat hij niet met IMF zou werken, maar van deze president weten we na 2 jaar precies, dat hij het omgekeerde doet van wat hij zegt. Met andere woorden hij liegt.

Liegen en stelen

Want: het liegen is Santokhi in de mond bestorven, zou men in mooi Nederlands zeggen en in het Sranan: Pe ay ley, grasi ne gro oftewel er groeit geen gras meer waar hij gelogen heeft, liegen is namelijk vernietigend. In de meeste landen waar men zo roekeloos heeft geleend dat alleen het IMF nog wil dealen met je om verder te kunnen passen het IMF recept toe ten koste van het volk. De overheid moet drastisch bezuinigen op alles voor IMF, maar dat doet ze niet. Een corrupte overheid met een harteloze politicus/president als die van Suriname, durft geen overtollige ambtenaren te ontslaan en wil niet bezuinigen op salarissen en pensioenen van ministers en DNA leden. Dit kost de Staat vele miljoenen Srd’s per maand. Dus betaalt het volk het gelag.

Hij liegt en hij vliegt

Deze overheid laat al haar rijke vrienden belastingvrij het land en de burger uitbuiten. Kijk maar naar de grootste goud exporteur, miljardair VP Brunswijk, die geen belasting betaald ook niet over zijn houtexporten. Hij liegt en hij vliegt zei men in 1996 over president Wijdenbosch, want die had er ook een handje van om de wereld rond te vliegen. Liefst met grote delegatie, soms een vliegtuig vol. Op iets minder exorbitante wijze vloog DNA voorzitter Marinus Bee naar Gabon voor een dienstreis. Het werd in feite geheel betaald door de organisatie maar voor handgeld bracht men 22.000 dollar mee. Men zou een voorbeeld moeten nemen hoe het Bosje verging toen hij loog en vloog. Hij vloog op een goed moment uit het presidentschap, want de bevolking lustte zijn regering niet meer onder wie zij pinaarde maar hij en zijn vrienden genoten.

Uit de half failliete staatskas en Staatsbedrijven wordt nog steeds gestolen, 40.000 Euro of US dollar voor elke nutteloze reis die ondernomen wordt door echtgenote, vriend of familie van Santokhi. De president regelde zijn vriend Prenobe Bissessur voor een maandelijks inkomen van 17.500 bij de SLM, terwijl er een juridische afdeling is, werd PB voor dat bedrag ingehuurd, althans zijn inderhaast opgerichte advocatenkantoor. De gevolgen maken dat mensen, maar vooral babies doodgaan omdat er te weinig geld voor de gezondheid wordt vrijgemaakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeColumnIMF, liegen en stelen ruineren Suriname