vrijdag 31 maart 2023
32 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
0
(0)

IMF landenvertegenwoordiger bezoekt president

lees ook ...

Politie vond drugs tijdens actie

Hangjongeren op de hoek van de Izaak Burnetstraat en de Kwattaweg trokken de aandacht van de politie tijdens het afgelopen weekend in de nachtelijke uren. Tijdens het verwijderen van de groep stuitte ...

Charles Amo Yartey, IMF-landenvertegenwoordiger voor Suriname, bracht op donderdag 09 februari een kennismakingsbezoek aan president Chandrikapersad Santokhi in aanwezigheid van minister van Financiën, Stanley Raghoebarsing.

Bij het bezoek werd van gedachten gewisseld met de IMF-vertegenwoordiger over onder andere het traject dat met het IMF wordt afgelegd, de samenwerking alsook de uitdagingen die worden ondervonden bij het afleggen hiervan. Aan Amo Yartey werd ook gevraagd naar technische bijstand en capaciteitsversterking, zodat het traject voortvarender kan worden voortgezet.

President Santokhi bracht onder de aandacht van de IMF-vertegenwoordiger, dat bij de uitvoering van het programma, de sociale paragraaf niet uit het oog mag worden verloren. Het mag niet zo zijn dat door de uitvoering van het programma mensen in de gemeenschap buiten de boot vallen en de maatregelen niet kunnen bijbenen. Naar zeggen van de president moet er simultaan met het IMF-herstelprogramma, een sociaal programma worden uitgevoerd, zodat de sociaal zwakkeren worden ondersteund.

President Santokhi en minister Raghoebarsing gaven Charles Amo Yartey aan, uit te kijken naar een goede samenwerking en communicatie en dat de staff level agreement kan worden gesloten, zodat kan worden voortgegaan met het uitvoeren van het programma.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIMF landenvertegenwoordiger bezoekt president