zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
4.7
(3)

IMF evalueert samenwerkingsprogramma met Suriname

lees ook ...

China scheldt oude schulden van Suriname kwijt na succesvol ...

Minister Albert Ramdin, die deel uitmaakte van de presidentiële delegatie tijdens het staatsbezoek aan de Volksrepubliek China, heeft aangekondigd dat de schuldherschikking met China op technisch nive...

Het technisch team van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft de eerste review gedaan over het programma dat is overeengekomen tussen Suriname en de internationale financiële instelling. Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft aangegeven dat er een afsluitend gesprek wordt gevoerd met hogere functionarissen van het IMF, voordat de instelling de resultaten van de review zal bekendmaken.

“Ik heb het hoofd van het technisch team van het IMF gevraagd om de bevindingen met de Surinaamse samenleving door te communiceren”, merkt de bewindsman op. De uitkomst van het technisch team zal doorgestuurd worden naar de Board van het IMF.

Minister Achaibersing verwacht dat de leiding van het monetair fonds in maart een uitspraak zal doen over de bevindingen. In december is de eerste tranche US$ 56.4 miljoen overgemaakt. In drie jaar tijd leent Suriname US$ 690 miljoen van het IMF.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIMF evalueert samenwerkingsprogramma met Suriname