woensdag 31 mei 2023
31.8 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

IMF en Suriname bereiken staff-level agreement

lees ook ...

Openbare Werken begint pilotproject voor handmatig onderhoud...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft aangekondigd dat ze vanaf 2021 zullen overschakelen op handmatig onderhoud van kanalen en lozingen. Dit besluit is genomen vanwege de stijgende kosten, de...

Het IMF staff team heeft met de Surinaamse autoriteiten een Staff Level  Agreement (SLA) bereikt, over de tweede review van het economisch herstel programma, ondersteund door de Extended Fund Facility (EFF). De review moet nog goedgekeurd worden door de IMF Executive Board.

Een team van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), geleid door Anastasia Guscina, heeft van 08 tot 16 mei een virtuele en ‘in-person’ missie uitgevoerd met de Surinaamse autoriteiten om beleidsmaatregelen te bespreken ten einde de tweede review van Surinames economisch herstelprogramma ondersteund door de IMF Extended Fund Facility (EFF) af te ronden.

Na beëindiging van de missie, bracht mevrouw Guscina de volgende verklaring uit:
‘Het IMF-team en de Surinaamse autoriteiten hebben een Staff Level Agreement (SLA) aangaande de tweede review van Surinames ‘economisch herstelprogramma ondersteund door een EFF-arrangement van 36 maanden’, bereikt. Deze overeenkomst is onderhevig aan goedkeuring door de IMF Executive Board en afhankelijk van de uitvoering van ‘voorgaande acties’ door de autoriteiten en de naleving van alle relevante IMF beleids-maatregelen.

Na afronding van deze review, krijgt Suriname toegang tot SDR 39,4 miljoen (ongeveer USD 53 miljoen) waardoor de totale uitbetaling onder het programma tot dan toe SDR 118,2 miljoen (ongeveer USD 159 miljoen) bedraagt.’ (De SDR is een internationaal reservevermogen, geen munteenheid)

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIMF en Suriname bereiken staff-level agreement