zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
5
(1)

IMF dringt aan op intensivering sociaal beleid in Surinaams binnenland

lees ook ...

Samenwerking met Nigeria van belang voor ontwikkeling Surina...

His Royal Majesty King Apostel Chibuzor Chinyere van Abia State, Nigeria, heeft op maandag een ontmoeting gehad met vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk op het Kabinet van de Vp. De Nigeriaanse koning ...

Het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) heeft aangegeven, dat de Surinaamse regering haar sociaal beleid moet intensiveren, vooral gericht op de binnenlandse gemeenschappen. De waarneming komt voort uit de zesde beoordeling van het IMF-programma in Suriname, waarbij een delegatie van acht leden op donderdag 9 mei 2024 vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk ontmoette.

Anastasia Guscina, hoofd van de IMF-missie, benadrukte dat de regering voldoende middelen heeft om de samenleving te ondersteunen, maar dat de sociale steun nog steeds tekortschiet om de effecten van economische herstelmaatregelen op te vangen, met name in het binnenland. Het IMF dringt er bij de vicepresident op aan om zijn invloed aan te wenden om ervoor te zorgen dat de voordelen van de verwachte opbrengsten uit de oliesector ten goede komen aan de gehele samenleving, niet slechts aan een selecte groep.

Hoewel de Surinaamse economie positieve ontwikkelingen vertoont, met een afname van inflatie en een stijgende kredietwaardigheid, benadrukt Guscina dat er meer aandacht moet worden besteed aan het binnenland. Ze prees de positieve houding en leiderschap van vp Brunswijk, maar benadrukte tegelijkertijd de noodzaak van verbeteringen, zoals een goede aanbestedingswet en het aanpakken van de problematiek rond spookambtenaren.

In een reactie gaf vp Brunswijk aan blij te zijn met het vertrouwen van buitenlandse investeerders in Suriname en beloofde hij te pleiten voor een verstandige besteding van de 350 miljoen Amerikaanse dollars uit de winstdeling van de Staatsolie Maatschappij Suriname. Hij onderstreepte de noodzaak van sociale steun om het pad van criminaliteit voor velen te vermijden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIMF dringt aan op intensivering sociaal beleid in Surinaams binnenland