Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

IMF delegatie in Suriname voor besprekingen met regering

Geplaatst

op

door

Vanaf vandaag zal er op verzoek van de Surinaamse regering een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in het land zijn. Zij zullen samen met de regering in gesprek gaan over het herstellen en groeien van de economie en werkgelegenheid in Suriname. Hierbij zal gekeken worden naar het stabilisatie- en herstelplan dat opgesteld is.

De Surinaamse regering heeft bij het IMF een lening lopen van 478 miljoen US dollar. Sinds mei is de overeenkomst over deze lening gesloten. Het IMF stelde in augustus dat Suriname meer actie moet ondernemen om te blijven voldoen aan de voorwaarden die gesteld waren. Zo wil het IMF dat Suriname de overheidssubsidies op elektriciteit volledig afschaft. Het IMF wil dat de energiebedrijven hun stroomtarieven verhogen zodat zij zelfvoorzienend zijn en niet afhankelijk hoeven te zijn van overheidsgeld. De overheid van Suriname vind dit een lastige maatregel omdat dit de bevolking hard in de portemonnee zal treffen. En dat op een moment waarbij velen het al moeilijk genoeg hebben. De regering van Suriname heeft daarom een tariefsverhoging die in september moest plaatsvinden aangehouden. Hierop heeft het IMF besloten om het tweede gedeelte van het financiële hulppakket niet over te maken. President Bouterse heeft regelmatig aangegeven zich aan de afspraken met het IMF te willen houden.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

8 Surinaamse sportjournalisten in Columbia voor deelname AIPS Games

Geplaatst

op

door

De Vereniging van Sport Journalisten Suriname is met een acht tal vertegenwoordigers in Columbia,Bucaramanga, voor deelname aan de 4e editie van de AIPS Games. Dit is een geheel dat om de 2 jaar gehouden en georganiseerd wordt door de AIPS. Dit jaar duren de games van 20 tot en met 24 mei aanstaande. Suriname komt uit op de onderdelen atletiek, bowling, futsal, pool en tafeltennis. Er staat ook schaken op het schema. Futsal en atletiek hebben de meeste deelnemers.

De delegatie bestaat uit voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde. Bij de games die maandag aanstaande beginnen komt Suriname gelet op het schema vanaf dinsdag in actie met het onderdeel biljart gevolgd door de daarop volgende dagen: zaalvoetbal, tafeltennis , atletiek en bowlen

Bij vorige participaties is het Suriname steeds gelukt in de prijzen te vallen. Onder anderen Eenig, Soeltan, Rakesh Parag en Zalman wonnen in Brazilië en Mexico medailles. Volgens de delegatie van Suriname ligt het in de bedoeling om meer medailles in de wacht te slepen en natuurlijk ook op verschillende onderdelen kampioen te worden. De games duren tot en met 24 mei. De daarop volgende dag reisd men terug naar Aruba alwaar men 2 dagen zal blijven om terug te vliegen naar Suriname.

Lees verder

Suriname

President Bouterse: “ Als ik moet reshuffelen ga ik het doen”

Geplaatst

op

door

PresidentDesire Bouterse heeft vanaf hij het Staatshoofd van Suriname is, 47 ministersgereshuffeld of bedankt. Na de beediging van de nieuw bakken ministers vanheden werd er een persconfernetie belegd waarbij aan het Staatshoofd gevraagdwerd waarom hij zo te werk gaat.

Bouterse gafheel kort en zakkelijk aan dat in geval hij moet reshuffelen of bedanken hijgeen keus heeft om dat te doen. Volgens journalisten wordt het een last voor deStaatskas. In de afgelopen jaar zijn 47 ministers versleten en heel opvallendis dat enkele van hen precies een jaar aanzitten. Er was maar 1 minister dieniet lang aanzat. Het gaat om Eugene van der San die de minister van Justitieen Politie was. Hij zat slechts enkele maanden aan.  

Voor wat de salarissen van Chotkan de gewezen directeur van international luchthaven van Suriname en Sergio Akiemboto de directeur van Grasalco betreffen blijven die het zelfde salaris van de instantie waar ze leiding aan gaven ontvangen.

Lees verder

Meest gelezen