Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

IMF delegatie in Suriname voor besprekingen met regering

Geplaatst

op

Vanaf vandaag zal er op verzoek van de Surinaamse regering een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in het land zijn. Zij zullen samen met de regering in gesprek gaan over het herstellen en groeien van de economie en werkgelegenheid in Suriname. Hierbij zal gekeken worden naar het stabilisatie- en herstelplan dat opgesteld is.

De Surinaamse regering heeft bij het IMF een lening lopen van 478 miljoen US dollar. Sinds mei is de overeenkomst over deze lening gesloten. Het IMF stelde in augustus dat Suriname meer actie moet ondernemen om te blijven voldoen aan de voorwaarden die gesteld waren. Zo wil het IMF dat Suriname de overheidssubsidies op elektriciteit volledig afschaft. Het IMF wil dat de energiebedrijven hun stroomtarieven verhogen zodat zij zelfvoorzienend zijn en niet afhankelijk hoeven te zijn van overheidsgeld. De overheid van Suriname vind dit een lastige maatregel omdat dit de bevolking hard in de portemonnee zal treffen. En dat op een moment waarbij velen het al moeilijk genoeg hebben. De regering van Suriname heeft daarom een tariefsverhoging die in september moest plaatsvinden aangehouden. Hierop heeft het IMF besloten om het tweede gedeelte van het financiële hulppakket niet over te maken. President Bouterse heeft regelmatig aangegeven zich aan de afspraken met het IMF te willen houden.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Politie Suriname schiet inbreker neer

Geplaatst

op

By

De politie heeft afgelopen woensdag gericht geschoten op een inbreker die probeerde weg te vluchten voor de politie.

Nadat de politie een inbreker op heterdaad had betrapt op de Ramlalstraat in het ressort Leiding probeerde deinbreker via een raam weg te komen. Tijdens de vlucht werd de inbreker door de politie verzocht te stoppen. Omdat de inbreker niet reageerde was de politie genoodzaakt gericht te schieten. Hierdoor werd de inbreker in zijn rechterbovenbeen geraakt.

De inbreker is aangehouden en voor medische behandeling overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Nadat zijn wonden waren behandeld werd deinbreker in verzekering gesteld.

Lees verder

Suriname

Nederlandse toerist beroofd in Suriname

Geplaatst

op

By

Paramaribo – Een Nederlandse toerist is dinsdagavond in Paramaribo beroofd van haar tas. Zij liep over de Domineestraat komende vanuit de richting van de Waterkant. Ter hoogte van een hotel kwamen twee ongewapende mannen bij haar. Een van hen rukte de tas van de vrouw weg waarna hij samen met zijn kompaan rende in de richting van de Zwartenhovenbrugstraat. Het slachtoffer liep geen letsel op. Zij had SRD 1.000, een credit card en een Nederlands paspoort in haar tas. De politie werd gealarmeerd dat de vrouw was beroofd, waarna zij naar de plaats ging voor onderzoek. De politie is nog opzoek naar de daders.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |