donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
1
(1)

IMF-delegatie ontmoet vp Brunswijk voor bespreking van Surinaamse economie

lees ook ...

Arbeidsinspectie staat niet achter ontslag Hellings

 Vanaf 13 mei jongstleden ontstond er een onwerkbare situatie bij de Energie Bedrijven Suriname. Hedenmiddag is tijdens een algemene ledenvergadering van de Ogane Werknemers Organisatie Suriname (OWOS...

Op donderdag 10 augustus 2023 heeft vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk een evaluatiebespreking gehouden op zijn kantoor met een delegatie van het Internationaal Monetaire Fonds (IMF). Tijdens dit gesprek werd bevestigd dat de gezonde fiscale hervormingen die Suriname doorvoert, de nationale economie gestaag in de juiste richting sturen.

Een positieve ontwikkeling is de herschikking van zowel binnenlandse als buitenlandse schulden met diverse schuldeisers. Nu resteert nog een overeenkomst met China, waar het IMF naar uitkijkt om dit proces te versnellen. Het Fonds biedt technische assistentie aan Suriname om noodzakelijke hervormingen door te voeren, met als doel de inkomstencapaciteit van het land te vergroten.

IMF-delegatie bij vp Brunswijk. Foto DVC

Het IMF benadrukt dat hierdoor de economie niet langer afhankelijk zal zijn van traditionele inkomstenbronnen zoals goud en aardolie, maar zich zal richten op sectoren waar Suriname voorheen belangrijke inkomsten misliep. Toekomstige overlegmomenten met vp Brunswijk zijn overeengekomen om deze samenwerking voort te zetten. Macro-econoom Karel Eckhorst, die namens Suriname met het IMF onderhandelt, heeft toegezegd dat er meer evaluatiemomenten zullen komen.

Brunswijk, die regelmatig in contact staat met de bevolking, zal op zijn eigen wijze het verhaal van de IMF-ondersteuning aan de burgers overbrengen. Hoewel hij in het verleden sceptisch was over de samenwerking met het IMF, heeft hij inmiddels een beter begrip gekregen van de rol van het Fonds in het creëren van gunstige voorwaarden voor sociaal beleid en vooruitgang in het land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIMF-delegatie ontmoet vp Brunswijk voor bespreking van Surinaamse economie