vrijdag 2 december 2022
25 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
4
(1)

ILOVENICKERIE-monument onthuld door president Santokhi

lees ook ...

Santokhi releases a set of steps to control the exchange rat...

At a press conference held by the administration, President Chan Santokhi declares that crucial decisions would be made in the government council on Wednesday. A set of actions will be implemented to ...

In het rijstdistrict Nickerie heeft president Chandrikapersad Santokhi het ILOVENICKERIE-monument op het Volksplein onthuld. Het monument is een schenking van de famile Abdul aan de Nickeriaanse gemeenschap. President Santokhi toonde zich ingenomen met dit initiatief en prees de Nickeriaanse bevolking voor haar inzet om het district te ontwikkelen.

President Santokhi wees op het samenbundelen van Nickerianen in binnen- en buitenland om ondersteuning te geven aan het district. Hij merkte op dat dit met zoveel liefde gebeurt en dat de regering ondersteunend wil zijn. In dit kader wees hij op projecten die eerder op de dag in gebruik werden genomen, te weten de vier praktijklokalen op de LBO STS Nickerie en de EBS zonne-energiecentrale in de Stalweide.

Nickerie wordt met de aanstaande ontwikkelingen, zoals een internationale luchthaven, een shore base, highway naar Brazilië de eerste stad van Suriname. Naast de zonne-energiecentrale krijgt het district straks ook extra duurzame en schone energie uit kaft, waarvoor reeds een project door de regering is goedgekeurd.

Het staatshoofd kondigde ook een ICT-trainingscenter aan als regionaal hoger beroepsonderwijs, bachelor en master opleidingsinstituut voor het district. Dit zal in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en de Indiase ambassade.

De president riep de Nickerianen op tot liefde in hart, voor de medemens en samenleving. Hij zegt dat het monument daarmee niet alleen voor de Nickerianen iets zal betekenen maar voor heel Suriname en zelfs het buitenland wanneer toeristen zullen komen en het monument op de gevoelige plaat zullen vastleggen.

Verder riep hij de gemeenschap op voorbereid te zijn op de uitdagingen en de ontwikkelingen die het toerisme met zich zal meebrengen.
Het staatshoofd sloot zijn toespraak zondag in Nickerie af met de woorden “ I love Nickerie too.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameILOVENICKERIE-monument onthuld door president Santokhi