dinsdag 19 maart 2024
24 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
0
(0)

ILonka Elmont houdt sportdag voor kinderen met beperking

lees ook ...

VES lezing: Set’a gowtu now

Onlangs heeft de Vereniging van Economisten in Suriname (VES)  een paneldiscussie gehouden, genaamd: ‘Set a Gowtu no(w)’ , over het reilen en zeilen binnen onze goudsector. Consultant Chris Healey hie...

De Ilonka Elmont Foundation heeft op 07 december 2022 een sportdag georganiseerd op het SOGK terein voor kinderen met een beperking. Kinderen en jongeren van Huize Betheljada, de Louis Brailleschool en Stichting Ontspanningsoord voor Gehandicapte Kinderen (SOGK), mochten genieten van een leuke sportdag.

Tijdens de sportdag werden de kinderen in groepen verdeeld waarbij een Surinaamse bekende in een team aansloot. De kinderen mochten meesporten naast voormalig bondscoach van Natio Dean Gorré, Tjark Bell (Tjatjie), Jean-luc Josafath (Koloku) en Miss Tropical Beauties Suriname 2022 Iraisa Belfor. “Ze zien ons op tv en willen ons een keer ontmoeten. Nu gaan ze met ons en tegen ons spelen én lol hebben,” deelt initiatiefnemer Ilonka Elmont.

Op deze dag is ook een nieuw spel in Suriname geïntroduceerd genaamd ‘Goalball’. Dit spel wordt normaliter geblinddoekt gespeeld of met een afschermbril en een bal waarin er bellen zitten waardoor de spelers op tast en gehoor afgaan. De andere spelen van de dag waren bowling, rolstoelrace, estafette, parachute en boccia. Het laatstgenoemde is een spel dat tijdens de Special Olympics wordt gespeeld. “De fun-factor staat sky high. Iedereen is gelijk en een winnaar,” aldus Ilonka Elmont.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameILonka Elmont houdt sportdag voor kinderen met beperking