dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Ilonka Elmont foundation stimuleert sportprojecten kinderen met een beperking

lees ook ...

Minister Ori: “Stilstand in onderwijs binnenland moet ...

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft de eerste interministeriële sessie gehouden gericht op het oplossen van de onderwijsproblematiek in het binnenland. Bij dit overl...

Om de sportrecreatie in Suriname te bevorderen en de bewustwording van sport en recreatie bij de kinderen met beperking bij te brengen, heeft de Ilonka Elmont Foundation een sportdag georganiseerd.

In samenwerking met het Fonds Kind & Handicap en Bureau Speciaal Onderwijs is deze dag georganiseerd bij de Witte Lotus. De sportdag heeft als doel, om de interactie, tussen kinderen te bevorderen en hen de kans te geven om kennis te maken met verschillende sporten en spelletjes die speciaal voor hen zijn ontwikkeld. Zo kunnen ze samen spelen en genieten op hun manier.

Volgens Elmont is de sportdag geslaagd. Voor dit jaar zijn er nog twee sportdagen gepland. Er wordt meer aandacht aan deze groep kinderen gegeven, omdat zij minder kans krijgt ten opzichte van andere kinderen. De spelletjes die werden gespeeld op de sportdag zijn; djoel, djompo foetoe, water transport en zaklopen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIlonka Elmont foundation stimuleert sportprojecten kinderen met een beperking