donderdag 28 maart 2024
35 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
0
(0)

ILO traint Surinaamse commissie voor bevordering werkgelegenheid en arbeidsrechten

lees ook ...

Sinopharm biedt steun aan gezondheidszorg Suriname: Santokhi...

Naast de inspanningen van de regering om de vele uitdagingen in de gezondheidszorg aan te pakken, ontvangt Suriname ook steun vanuit het buitenland. Vandaag hebben vertegenwoordigers van Sinopharm Co....

De Nationale Decent Work Commissie van Suriname heft onlangs op Trinidad en Tobago een workshop, georganiseerd door de International Labour Organization (ILO), bijgewoond. Het belangrijkste doel van deze workshop was om de leden van de commissie te voorzien van de nodige instrumenten om het derde Decent Work Country Programma (DWCP 3) te implementeren, monitoren en evalueren.

Het DWCP 3 omvat een analyse van de arbeidsmarkt in Suriname om de belangrijkste uitdagingen en kansen te identificeren en om te bepalen welke sectoren het meest geschikt zijn voor interventies ter bevordering van de werkgelegenheid. Het programma richt zich ook op de capaciteitsopbouw van lokale instellingen, organisaties en werknemers om de implementatie en monitoring van de interventies te ondersteunen en om ervoor te zorgen dat de voordelen op de lange termijn worden behaald.

Het programma ontwikkelt maatregelen om de arbeidsomstandigheden te verbeteren en de werkgelegenheid in deze sectoren te bevorderen, met een focus op samenwerking met verschillende belanghebbenden, waaronder de overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties en andere relevante organisaties.

Een goed monitoring- en evaluatiesysteem is cruciaal voor het succes van het DWCP 3. Tijdens de workshop werden verschillende technische aspecten besproken, zoals de indicatoren uit het resultaatkader van het programma. Het kader bestaat uit vier pijlers: werkgelegenheid, sociale bescherming, arbeidsrechten en sociale dialoog.

De workshop richtte zich op de implementatie van deze pijlers, met speciale aandacht voor het bevorderen van gelijke kansen op de arbeidsmarkt, het waarborgen van sociale bescherming voor werknemers en hun gezinnen, het beschermen van arbeidsrechten en het bevorderen van een constructieve dialoog tussen werkgevers, werknemers en de overheid.

De workshop was volledig gefinancierd door de ILO en bood de leden van de commissie waardevolle kennis en tools om het DWCP 3 succesvol uit te voeren. De ILO zal de commissie blijven ondersteunen gedurende het programma.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameILO traint Surinaamse commissie voor bevordering werkgelegenheid en arbeidsrechten