maandag 15 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

ILO deskundige komt Ministerie AWJ helpen

lees ook ...

Een nieuwe vakcentrale

Er bestaan plannen om binnenkort een nieuw vakcentrale in het leven te roepen. PWO, CLO, de Moederbond, C-47, COL en OSAV zijn bestaande vakcentrales. De vakbondsleiders Lloyd Pool (Academisch Ziekenh...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ), ontving op maandag 05 december jongstleden Mario Berrios, Specialist, Small Enterprises Unit bij de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). Hij zal Suriname assistentie verlenen bij het operationaliseren van het Centrum voor Innovatie en Productiviteit (CIP).

Het conceptprogramma voor het opstarten, inclusief de ontwikkeling van de methodiek voor productiviteitsmeting is al ontwikkeld door de deskundige, na eerder input te hebben verkregen van de Raad van Toezicht van het CIP en van verschillende stakeholders. De partijen zijn nu in overleg met elkaar ter finalisering van het programma, waarna het proces van opstarten kan beginnen.

De bewindsman is ingenomen met de bijdrage van de ILO die gedurende een jaar  lang zal externe deskundigheid zal inbrengen om het centrum te ondersteunen bij de groei. Bij dit proces zal er kennisoverdracht plaatsvinden, zodat de Surinaamse leidinggevenden probleemloos kunnen overnemen te zijner tijd. Het operationaliseren van het CIP is volgens de minister een van zijn prioriteiten voor 2023.

Mario Berrios is tevreden met de bijdragen van de stakeholders en de vorderingen van het CIP. Het programma dat tot dusver is ontwikkeld in concept, is volgens hem realistisch en uitvoerbaar. Hij heeft in het bedoeld programma de focus gelegd op de voornaamste prioriteiten bij de operationalisering van het CIP en het meten van de productiviteit. Het opstarten van het centrum zal volgens hem gefaseerd geschieden in vier blokken van drie maanden.

De verwachting is dat na twaalf maanden vanaf het moment van de start, het CIP dusdanig in werking moet zijn getreden dat haar activiteiten zichtbaar moeten zijn in ons land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameILO deskundige komt Ministerie AWJ helpen