maandag 15 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.8 C
Amsterdam
0
(0)

Illegale vissersboten onderschept door Kustwacht

lees ook ...

Basic One water sluit overeenkomst met influencer Winston Ad...

De influencer Winston Adaba is voor 12 maanden de ambassadeur van Basic One water. Hiervoor heeft het bedrijf een samenwerkingsovereenkomst met hem getekend. Marketingmanager Paul Misdjan, heeft namen...

Opvarenden van SK-vissersboten in Surinaamse wateren zijn door de Kustwacht Suriname aangehouden en overgedragen aan het Korps Politie Suriname. De boten zijn zaterdag ten westen van de Surinamerivier onderschept. Majoor Radjoe Bhola, waarnemend directeur van de Kustwacht, geeft aan dat tijdens reguliere controle is gebleken dat de vissers niet over de bij wet vastgestelde documenten beschikken om in Surinaamse wateren commercieel te mogen vissen.

Hij zegt dat deze kwestie nu op het bord ligt van het Openbaar Ministerie. De Kustwacht is donderdag gestart met patrouilles op de Surinaamse wateren. De inspecties zullen voortgezet worden en waar nodig geïntensiveerd. Majoor Bhola is resoluut: “Veel kan ik niet prijsgeven over de patrouilles, maar u zult de komende dagen zeker van ons horen en merken.” De patrouilles worden in samenwerking met de verschillende werkarmen van meerdere ministeries uitgevoerd.

Eon van de primaire taken van de Kustwacht Suriname is het voorkomen en tegengaan van illegale visserij en het beschermen van de natuurlijke hulpmiddelen in de Surinaamse wateren. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken is trots op de Kustwacht met het bereikte resultaat, maar realiseert zich ook dat dit slechts het topje van de ijsberg is wat betreft illegale visserij.

De bewindsman onderkent dat een slagvaardiger Kustwacht met de juiste tools zich beter en efficiënter kan kwijten van zijn wettelijke taken. Vanuit de regering worden de mogelijkheden bekeken om de Kustwacht binnen niet al te lange tijd die tools te geven ter bescherming van de rechtsorde, veiligheid en persoonlijke levenssfeer binnen de Surinaamse territoriale wateren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIllegale vissersboten onderschept door Kustwacht