zondag 2 april 2023
25 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
5
(2)

Illegale vissers teisteren Bigipan

lees ook ...

TtT workshop voor LVV medewerkers door Braziliaanse deskundi...

Op maandag 27 maart jongstleden is op het ministerie een vijfdaagse workshop van start gegaan waarbij, Abel Rebouças São José, een internationale deskundige uit Brazilië, medewerkers van het ministeri...

door Seshma Bissesar

Bigipan in Nickerie wordt geteisterd door illegale vissers. Deze vissers doen aan fuikvisserij in het Bijzonder Beheersgebied dat enorm populair is onder toeristen vanwege de diversiteit aan flora en fauna. Fuikvisserij is uitdrukkelijk verboden in Bigipan. Het tast namelijk de natuurlijke habitat van zowel land als water. De lokale vissers in Nickerie trekken aan de bel. “Wij zijn juist onderworpen aan de regels van de overheid en worden bij de minste en geringste bekeurd dan wel afgestraft. Aan de andere kant zien wij dat illegale vissers ongestoord hun gang gaan en de overheid treedt maar niet op”, zegt een visser die vist in de Nickerie rivier. Hij vermoedt dat de illegale vissers ook illegale Guyanezen zijn.

De fuiken zijn onder andere te zien richting de Atlantische Oceaan in het gebied dat bekend staat als Burned Bush. “De hele waterweg zit zowel links als rechts vol met fuiken. Hierdoor versmalt de weg waardoor boten amper langs kunnen, maar tegelijkertijd stroomt het water harder dan normaal met het gevolg dat het gebied snel erodeert”, legt een touroperator uit. De fuiken worden vooral ingezet voor de garnalenvangst. Districtscommissaris van Nickerie Senrita Gobardhan zegt niks te weten over deze praktijken, zij heeft wel beloofd om een onderzoek in te stellen in het gebied.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIllegale vissers teisteren Bigipan