vrijdag 9 december 2022
28.9 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
5
(2)

Illegale venters rond Centrale Markt Paramaribo van de straat gehaald

lees ook ...

Geen offshore olieproductie voor 2027

De Staatsolie Maatschappij Suriname heeft aangegeven dat er vóór 2027 geen offshore olieproductie in Suriname zal zijn. Dit komt voort uit een aantal factoren die uit de huidige exploratiefase naar vo...

Illegale venters worden door het commissariaat van Paramaribo-Noordoost opgeroepen om zich te registreren. Het door districtscommissaris Ricardo Bhola ingestelde Crisisteam onder de Centrale Markt Paramaribo (CMP) heeft in korte tijd vele venters die buiten de markt, langs straten en op trottoirs hun waar verkochten, wederom onder het dak van de CMP weten te brengen.

Het team heeft als taak om de orde terug te brengen in de binnenstad en extra aandacht te besteden aan de illegale groenten- en fruitverkopers langs de openbare wegen. Er wordt door functionarissen van het team aangegeven, dat er voor het pad van communicatie en informatieoverdracht wordt gekozen. Op deze manier kunnen de illegale groenten- en fruitverkopers wegwijs gemaakt worden om via de legale weg een verkoopstand onder de markt te krijgen.

Het is ten strengste verboden om langs de openbare weg groenten en fruit ten verkoop te bieden. Wie dat toch doet wordt opgeroepen. Velen hebben hieraan gehoor gegeven. Zij hebben een aanmaning gehad om niet meer langs de straat te gaan verkopen.

“Marktmeester Anil Dhanai stelt alle verkopers in de gelegenheid hun stukken in orde te maken. Als dat in orde is, krijgen zij een plek aangewezen. Niet iedereen is langs geweest, maar het is een goed begin. Degenen die zijn langs geweest, waren ook blij dat zij zich konden registreren. Wij roepen ook de rest op om gehoor te geven en kiezen de weg van communicatie.” “Meld je aan”, stelt de bestuursambtenaar.

De bedoeling is dat al de verkoop van groenten en fruit rondom de markt teruggebracht wordt onder de CMP, zodat er weer aanloop is binnen de markt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIllegale venters rond Centrale Markt Paramaribo van de straat gehaald