Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Illegale taxibusjes krijgen SRD 500 boete

Geplaatst

op

Taxibustaxi

Een aantal bestuurders van de taxibusjes die er in en rond het centrum van Paramaribo te zien zijn, zijn de afgelopen week beboet tijdens een politie surveillance.

De bestuurders vervoerden illegaal passagiers en hielden daarbij ook de Covid regels niet in acht. De passagiers betaalden voor het vervoer SRD 10 per persoon waarbij de busjes gewoon personen vervoerden naar het aantal zitplaatsen in de bus. De bus bestuurders werden aangezegd onmiddellijk te stoppen met hun activiteiten. Zij kregen allen een boete van SRD 500 opgelegd omdat ze zonder een bus vergunning passagiers vervoerden en daarbij ook nog de volksgezondheid in gevaar brachten. Deze actie van de politie is uitgevoerd in het kader van het tegengaan van de verspreiding van het Covid-19 virus. – culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Glenn
donderdag 13 augustus 2020 00:30

Goed zo aanpakken die bestuurders eingelijk moeten ze ook de passagiers een boete geven want ook hun zijn fout bezig door in te stappen in die busjes..

Cleopatra
donderdag 13 augustus 2020 02:48

@Glenn hoe moeten de passagiers weten dat de chauffeurs geen vergunning hadden?

Trudy
donderdag 13 augustus 2020 06:13

Wie gaat de chauffeurs geld geven als ze niet werken . Hun gezinnen moeten eten. Wie gaat ze geld geven?

Denny
maandag 17 augustus 2020 09:35

Aan het type bus op de foto is te zien dat de bestuurder geen vergunning heeft. Op de routes voor Lijn 3, 7, 10 ,PB enzv worden andere modellen gebruikt. Het is hier in Suriname algemeen bekend dat er illegaal wordt gereden. Ook door vergunninghouders. De bond van bushouders (PLO) weet ervan en hoopt dat de illegaal gevraagde 10 Srd op deze manier de door hen nieuwe gewenste prijs wordt. Ja de illegaal rijdende bestuurders proberen hun gezin te onderhouden? Maar dat geeft ze niet het recht om onwetende onmondige burgers aan Covid-19 besmettingen bloot te stellen. Bij gebrek aan… Lees verder »

abra broki
maandag 17 augustus 2020 10:31

inplaats dat ze mensen beroven zoeken ze een manier om aan geld te komen, overal ter wereld heb je snodders. hier maken ze een fout door meer mensen tegelijk te vervoeren. ik snap dat ze snel snel willen verdienen. maar dat no kang. de regering moet eens kijken hoe kunnen deze mensen toch wat geld verdienben zonder andereren en zichzelf in de problemen te brengen.

Cullen
maandag 17 augustus 2020 12:15

@Abra broki Snorders zijn ook illegaal bezig. Hebben geen vergunning. In bv Nederland rijden er taxi-snorders van en naar vliegveld Schiphol. Ze zijn goedkoper (niet altijd) dan taxirijders met een vergunning. Maar worden in Nederland zoveel mogelijk geweerd. Zowel de snorder als de passagier krijgen een boete als de politie ze pakt. Dat is de vriendelijke methode. Wil je de onvriendelijke methode weten als ze een snorder pakken? Chauffeurs met een vergunning eh fong a mang mars en maken krassen in de auto van de snorder. Ze kunnen middels het kenteken (illegaal) achter het adres van de snorder komen. In… Lees verder »Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen