maandag 24 juni 2024
30 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

Illegale Guyanese vissersboten betrapt in Surinaamse wateren

lees ook ...

Suriname ontvangt US$ 61,5 miljoen na succesvolle EFF-evalua...

De Raad van Bestuur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft met succes de zesde evaluatie onder het Extended Fund Facility (EFF) voor Suriname afgerond. Hierdoor is Suriname gerechtigd om he...

Bij de samenvloeiing van de Suriname- en de Commewijnerivier heeft een gemengd team van de politie en de marine van het Nationaal Leger vijf Guyanese vissers aangehouden. Ook in Nickerie werden donderdag jongstleden twee vissersboten met negen bemanningsleden uit het buurland aangehouden die bezig waren in Surinaamse wateren.

De vissers die betrapt zijn in Commewijne moesten met hun vaartuig naar de aanmeersteiger van Nieuw-Amsterdam, waar ze zijn overgebracht naar de basis van de  maritieme politie, die de zaak heeft overgenomen. S.C. (22), J.R. (39), I.H. (50), R.P. (32) en B.P. (22)  waren illegaal in Surinaamse wateren. Zelfs documenten van het vaartuig konden ze niet overleggen, omdat die bij de eigenaar is naar hun zeggen.

In Nickerie heeft het Nationaal Leger de twee Guyanese vissersboten met negen bemanningsleden, die op de Nickerierivier betrapt waren overgedragen aan de politie. Onderzoek heeft aangetoond dat ze werkten met vervallen  visvergunningen. De twee vaartuigen zijn in beslag genomen, alsook de 56-jarige kapitein R.D. en het 31-jarige bemanningslid. Zij worden in verzekering gesteld zolang het onderzoek duurt. De rest is heengezonden, maar moet zich regelmatig volgens afspraak aanmelden bij de Vreemdelingen Dienst.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIllegale Guyanese vissersboten betrapt in Surinaamse wateren