maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Illegale Guyanese vissers aangehouden bij samenvloeiing rivieren

lees ook ...

Jenny Simons nieuwe NDP-voorzitter; Desi Bouterse nu erevoor...

Jennifer (Jenny) Simons is vanaf zaterdag de nieuwe voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), de grootste oppositiepartij in Suriname. Zij is hiermee niet alleen de eerste vrouwelijke vo...

Een gemengd team van de politie en de Marine van het Nationaal Leger (NL) heeft in de vroege ochtend van woensdag 12 juni 2024 de vissers C.P. (24) en R.M. (38), beiden van Guyanese afkomst, aangehouden bij de samenvloeiing van de Surinamerivier en de Commewijnerivier. De autoriteiten zagen rond 05.00 uur een groen gelakt houten SK-vissersvaartuig met vier bemanningsleden dat vanuit de richting van Gabadoe kwam.

De kapitein van het vaartuig werd gesommeerd te stoppen voor een controle, waarbij hij geen papieren voor het vaartuig of een visvergunning kon tonen. Hij beweerde dat deze documenten bij de eigenaar waren.

De kapitein D.S., eveneens van Guyanese afkomst, en een ander bemanningslid van Surinaamse afkomst hadden wel hun persoonlijke documenten bij zich. Echter, de twee andere bemanningsleden, C.P. en R.M., konden geen documenten overleggen en bleken illegaal in Suriname te zijn.

De kapitein en de bemanningsleden werden met het vissersvaartuig naar de aanmeersteiger van Nieuw-Amsterdam gebracht. C.P. en R.M. zijn vervolgens voor verder onderzoek en voorgeleiding overgebracht naar de basis van de maritieme politie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIllegale Guyanese vissers aangehouden bij samenvloeiing rivieren