dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
5
(1)

Illegale Brazilianen die op Surinaamse militairen schieten aangehouden

lees ook ...

Public Health provides supplies to Surinamese students in Cu...

The Surinamese students studying in Cuba have received a shipment of supplies from the Ministry of Health. It is about donating consumables to maintain these students' safety in light of the escalatin...

Vier illegale Brazilianen zijn op 10 maart na een confrontatie met leden van het Nationaal Leger aangehouden op de Marowijnerivier. Tijdens de grenscontrole signaleerden de militairen een boot met inzittenden op Surinaams grondgebied. De bemanning werd gesommeerd het vaartuig tot stilstand te brengen, maar er werd geen gehoor hieraan gegeven.

De militairen kwamen het vaartuig met de Brazilianen omstreeks 18.00 uur tegen in de omgeving van Galibi. De boot voer met verhoogde snelheid verder nadat de militairen hadden gesommeerd het vaartuig te stoppen. Vanuit de boot van het Nationaal Leger werd er een waarschuwingsschot gelost om zodoende de Brazilianen tot stoppen te dwingen.

Ze negeerden het waarschuwingsschot en schoten terug op de militairen. Deze waren hierdoor genoodzaakt ook gericht het vuur te openen, waarna het vaartuig tot stilstaan werd gebracht. Er werden vier personen, waaronder een vrouw, aangehouden. Een Braziliaan heeft aan zijn linkerbeen een schotwond opgelopen. In het vaartuig werden er geen wapens of smokkelwaar aangetroffen.

Aangezien het vaartuig beschadigd is, kon het niet naar Albina worden overgebracht. Besloten werd het op een eiland aan de ketting te leggen. De Brazilianen vertoeven illegaal in Suriname en de zaak is aan de politie overgedragen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIllegale Brazilianen die op Surinaamse militairen schieten aangehouden