woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Illegale activiteiten bij Kabalebo worden niet getolereerd

lees ook ...

Boekwerk behaalde doelen regering Santhoki-Brunswijk

Vier jaar geleden ontstond officieel de regering Santhoki-Brunswijk na de inauguratie. Om dit te gedenken heeft de president op zaterdag 13 juli jongstleden een boekwerk aan de samenleving gepresentee...

Operatie Kuyake is een beveiligings activiteit van het leger in Kabalebo waar een afgebakend deel van het gebied  zal worden gepreserveerd en beschermd door het Nationaal Leger, omdat er informatie is over illegale goudwinning in het westen. Dit kan een nationale dreiging vormen, vanwege mogelijke kwikvervuiling van het water, waardoor de rijstsector in gevaar kan worden gebracht. 

De plaatsvervangend Bevelhebber van het Nationaal Leger van Suriname, Werner Kioe A Sen, roept in een persconferentie, gehouden op het ministerie van Defensie op 10 februari 2022, de gemeenschap op, het leger te ondersteunen door illegale goudwinnings activiteiten te melden en te rapporteren zodat de juiste instanties ingeroepen kunnen worden om zich over dit probleem te buigen”, geeft Kioe A Sen aan.

“De vervuiling kan desastreuze gevolgen hebben voor onze voedselvoorziening, onze gezondheid en de werkgelegenheid van boeren”, benadrukt Kioe A Sen. “Onze nationale veiligheid is in gevaar en dat is zeer ernstig”, vult de waarnemend bevelhebber aan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIllegale activiteiten bij Kabalebo worden niet getolereerd