zondag 14 augustus 2022
24.4 C
Paramaribo
26.9 C
Amsterdam
5
(1)

‘Ik zal mij niet laten prikken’

lees ook ...

Demonstraties Organic vervolgen te Ondrobon op zaterdag

De situatie in Suriname is bar en boos, staatsgelden worden op grote schaal vermorst door de regering, die met familie en vrienden in weelde baadt, terwijl het volk niet of nauwelijks de eerste levens...

 Errel van Dijk, cultuurmuzikant van de awasagroep Afiamba geeft zijn mening zingend en dansend door in een video. “Mijn moeder is Ndyuka, mijn vader is Ndyuka. Er is een ziekte in de wereld, corona geheten. En als corona mij moet doodmaken, laat mij dan maar gaan. Het is toch eenmaal in de wereld. Als ik dood ga word ik toch begraven. Ik laat mij niet prikken.”

Het lied heeft veel tongen losgemaakt binnen  en buiten de marrongemeenschap, zowel in Suriname als in het buitenland. Met weinig sympathie voor Van Dijk.

De honderden reacties op sociale media luiden onder andere: “Erg jammer dat men zich zo opstelt (…). Ik denk niet dat we zulks verder moeten spreiden (…) want op zo’n manier wordt er niet bijgedragen dit virus te elimineren.” , “Ik bewonder het zangtalent, maar niet de inhoud van dat lied … Covid-19 is een DODELIJKE ziekte die jou lijdend afmaakt binnen enkele dagen.” En (in Aucaans): “Alle broeders en zusters, gaan jullie die prik halen zodat je niet zomaar doodgaat. Die prik is het medicijn om niet dood te gaan aan Covid.”

Van Dijk blijft  zijn standpunt behouden, ondanks de afkeurende reacties. “Je zal altijd voor- en tegenstanders hebben. Ik zal beide groepen dezelfde liefde geven, eenieder mag zijn mening hebben.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname'Ik zal mij niet laten prikken'