donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(2)

“Ik was nooit uit het politiekorps”

lees ook ...

Intellectueel eigendom Suriname wordt versterkt

Diana Versteeg, vertegenwoordiger van de European Union Intellectual Property Office (EUIPO), bracht een beleefdheidsbezoek aan minister Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technolog...

Commissaris van politie Henry Seedorf vind het niet eerlijk dat zijn geval wordt vergeleken met dat van Shivanand Ramlall, die uit het korps was en recentelijk buiten de normale procedure is aangestel als commissaris, tewijl andere politieambtenaren al geruime tijd op hun benoeming wachten. “Ik ben namelijk nooit uit het korps weggegaan. Ik was uitgeleend door het korps aan het ministerie van Justitie en Politie waar ik bezig was met beleidswerk als politiefunctionaris”, legt Seedorf uit.

Ramlall was met ontslag uit de politiedienst. Bij zijn herintrede als commissaris is de korpschef Roberto Prade niet gekend. Volgens de informatie, is ook Kenneth Amoksi als minister van justitie en Politie niet geteld in deze beslissing.

Ramlall is  begin september benoemd tot de nieuwe directeur Directoraat Nationale Veiligheid.  Ongeveer een jaar daarvoor werd hij door Amoksi ontheven als directeur Algemeen Beheer.

Seedorf, is nu ook plaatsvervangend korpschef. Onder korpchef Delano Braam was hij op Justitie aangesteld.  “Er is toen een schrijven geweest naar de korpschef, omdat mutaties op het ministerie allemaal via hem moeten gaan. In dat schrijven is duidelijk aangegeven dat ik niet uit het korps ben en dat ik mijn anciënniteit en rang blijf behouden. Ik heb ook al mijn bevorderingen op het ministerie gehad.” Seedorf legt verder uit dat het wel vaker gebeurt dat een politieman met andere werkzaamheden, dan  opsporing  wordt belast.

Hij verklaart verder ook dat het terugkeren van hem in de actieve politiedienst heel goed met korpschef Prade is besproken en goed is voorbereid. “Het duurde wel even omdat zaken niet helemaal duidelijk waren voor de minister die toen aanzat, maar daarna kwam het in orde.”

Er zijn  wettelijke procedures die moeten worden gevolgd bij een herindiensttreding als iemand geruime tijd uit de politiedienst is, zoals  met het ontslag van Ramlall. Hij zou gescreend moeten worden en opnieuw een examen moeten afleggen. Ramlall was al langer dan tien jaar niet meer in de politiedienst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname"Ik was nooit uit het politiekorps"